Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επεισόδια στο Μαρούσι: Έρευνα της ΕΛΑΣ μετά τους τραυματισμούς του πυροσβέστη και του φωτορεπόρτερ

Επεισόδια στο Μαρούσι: Έρευνα της ΕΛΑΣ μ...

Η στιγμή που ο τραυματισμένος πυροσβέστης φωνάζει στα ΜΑΤ

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών τραυματισμού πρώην συμβασιούχου πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης και φωτορεπόρτερ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι.

 Η στιγμή που ο τραυματισμένος πυροσβέστης φωνάζει στα ΜΑΤ
Σε επέμβαση χρειάστηκε να υποβληθεί ο εποχικός πυροσβέστης που συμμετείχε στη συγκέντρωση έξω από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι. Ο άνδρας, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του, τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα κρότου λάμψης που πέταξαν τα ΜΑΤ.

 Σύμφωνα με το TheTOC, έγινε αποκατάσταση στο χτυπημένο άκρο του πυροσβέστη ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται αφού είχε χτυπηθεί στην παλάμη και τα τέσσερα δάχτυλα.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο τραυματισμένος ένστολος ακούγεται να φωνάζει στη Λεωφόρο Κηφισίας προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, "είστε καλά ρε;", κρατώντας το χέρι του που αιμορραγεί.

Επεισόδια, χημικά και ρίψεις νερού
Χθες, πραγματοποιήθηκε ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι διαδηλωτές με κεντρικά συνθήματα "Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές", "στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής" και "Εδώ και τώρα μονιμότητα" ζήτησαν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και την άμεση αξιοποίηση των εποχικών τους συναδέλφων.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους. Εξερχόμενα από το κτίριο τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, όπου του παρέδωσαν το ψήφισμά τους. "Ο υφυπουργός μας είπε πώς θα μελετήσει το ψήφισμα, ωστόσο δεν μας έδωσε καμία απάντηση για τα αιτήματά μας", δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας.

Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές έκλεισαν για λίγα λεπτά τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισίας ωστόσο η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σύντομα.

Μετά τη 1:00 μμ, σημειώθηκε ένταση όταν η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και ρίψη νερού με τον "Αίαντα" για να απομακρύνει τους διαδηλωτές και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία επί της Λεωφόρου Κηφισίας, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Τι λέει η αστυνομία
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το μεσημέρι περίπου 600 άτομα είχαν αποχωρήσει από τη συγκέντρωση, ενώ όσοι απέμειναν κατέλαβαν το οδόστρωμα της λεωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, ο αστυνομικός διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για να μην παρεμποδιστεί η μετακίνηση των πολιτών - ασθενών στα παρακείμενα νοσηλευτικά ιδρύματα (Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ και Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

 Οπως επισήμανε η ΓΑΔΑ, οι συγκεντρωμένοι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και προχώρησαν σε αλλεπάλληλες -τουλάχιστον δέκα- μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Κηφισίας, με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το ειδικό όχημα, απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισίας.

Για τα όσα έγιναν στη συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις