Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ιερά αγρυπνία για τον Άγιο Γεώργιο στο ναό Παντανάσσης

Πάτρα: Ιερά αγρυπνία για τον Άγιο Γεώργι...

Στο ναό Παντανάσσης ήρθε ο π. Αλέξανδρος Λαθούρος από την ενορία της Αγ. Τριάδας άνω Αλισσού όπου τώρα πάει ο π. Σωτήριος Μανέτας που ήταν στην Παντάνασσα από το 2019

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 στις 20.30 μέχρι περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών επί τη εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου που τιμάται από την εκκλησία μας στις 3 Νοεμβρίου ενώ η ημέρα μνήμης του είναι κινητή εορτή αν η ημερομηνία 23 Απριλίου συμπέσει εντός της Σαρακοστής.

Στην ιερά αγρυπνία στο ναό της Παντανάσσης όπου ο μαρμάρινος θρόνος έξω από το ιερό στην πλευρά του ναού προς την οδό Παντανάσσης είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο και φυλάσσεται εικόνα του (παλαιότερα πιο πάνω από την Παντάνασσα υπήρχε και ναός αφιερωμένος στον Άγιο) θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης  π. Παΐσιος Γρίβας από την ιερά μονή της Παναγίας Γηροκομήτισσας. Θα τεθεί για προσκύνημα από τους πιστούς τμήμα του αγίου λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, από τους πλέον αγαπητούς και δημοφιλείς αγίους της εκκλησίας μας.

Στο μεταξύ στον ιστορικό και περικαλλή ιερό ναό Παντανάσσης ήρθε από το περασμένο Σάββατο 30/10 νέος ιερέας, ο π. Αλέξανδρος Λαθούρος από τον ιερό ναό Αγ. Τριάδος άνω Αλισσού, ο οποίος και πήρε τη θέση του πρεσβύτερου π. Σωτηρίου Μανέτα, ο οποίος και μετατέθηκε στην συγκεκριμένη ενορία στον άνω Αλισσό, κατόπιν δικού του αιτήματος και κατόπιν εντολής του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου όπως ενημέρωσε το εκκλησίασμα από άμβωνος ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο π. Αλέξανδρος είχε τελειώσει το 1990 το εκκλησιαστικό λύκειο Πατρών, το οποίο εκείνη την περίοδο στεγαζόταν στην οδό Ηφαίστου πλάι στην Παντάνασσα. Όπως ο ίδιος ανέφερε στο τέλος της Κυριακάτικης Θείας λειτουργίας στις 31/10/2021, μετά από σχεδόν 32 χρόνια βρίσκεται τώρα να διακονεί στον ιστορικό ναό της Παντάνασσας όπου ως μαθητής πριν ή μετά το μάθημα στο Εκκλησιαστικό Λύκειο ερχόταν στην Παντάνασσα για να ανάψει το κερί του και για να παρακολουθήσει τη Θεία λειτουργία.        

Ο π. Σωτήριος Μανέτας.

Ο π. Σωτήριος Μανέτας.

Ο π. Αλέξανδρος Λαθούρος.

Ο π. Αλέξανδρος Λαθούρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις