Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός-Θεοδωρίδου: Τι είναι η υβριδική ανοσία - Πόσο περισσότερο προστατεύει η τρίτη δόση

Κορωνοϊός-Θεοδωρίδου: Τι είναι η υβριδικ...

Για την πορεία του κορωνοϊού μίλησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση

Η τρίτη δόση είναι πιο αποτελεσματική στην προστασία από σοβαρές μορφές  COVID σε σύγκριση με τα ατoμα που έλαβαν 2 δόσεις τουλάχιστον 5 μήνες, πριν επισήμανε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στη σκιά της ανακοίνωσης  του ΕΟΔΥ για 5.449 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. 

Επικαλούμενη μεγάλη μελέτη παρατήρησης του Χάρβαρντ και των ισραηλινών αρχών, για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης του mRNA εμβολίου της Pfizer, σε 728.321 άτομα άνω των 12 ετών (μέση ηλικία 52 έτη) σχολίασε ότι τα άτομα με τρίτη δόση παρουσίασαν μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής από τη νόσο, 92% λιγότερες πιθανότητες σοβαρής νόσου, και 81% μικρότερο κίνδυνο για θάνατο. 

Στην υβριδική ανοσία από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε εξάλλου η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής. Όπως εξήγησε, πρόκειται για την ανοσία των ατόμων που είχαν νοσήσει από κορωνοϊό μετά από εμβολιασμό.

«Μελέτες των αντισωμάτων αλλά και των επαναλοιμώξεων συνέβαλαν στην διαμόρφωση της σύστασης που διατυπώνεται πλέον από όλους τους διεθνείς οργανισμούς για τη χορήγηση μια δόσης εμβολίου στους έξι μήνες μετά τη νόσηση. Το σχήμα αυτό φανερώνει ότι η φυσική ανοσία, συμπληρώνεται από αυτή του εμβολίου. Υβριδική ανοσία ονομάζεται και παρέχει υψηλή προστασία ακόμη και για την μετάλλαξη Δέλτα» ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

Η νόσος COVID είναι απειλητική, και μπορεί να αφαιρέσει το πολύτιμο αγαθό της ζωής προειδοποίησε.

«Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ανοσία από τα εμβόλια, αλλά και από τη νόσο, είναι υψηλή αλλά δεν είναι 100% προστατευτική. Η ανοσία επηρεάζεται όπως όλοι ξέρουμε από την ηλικία, από υποκείμενα νοσήματα, από τις μεταλλάξεις» διευκρίνισε η Μαρία Θεοδωρίδου. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις