Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών στον Υπουργό Γ. Πλακιωτάκη για τη γραμμή Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη

Αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών στο...

Ζητά την λειτουργία της γραμμής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για την εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς η Πάτρα αποτελεί σημείο αναφοράς όλων των νησιωτών, σε νοσοκομεία & ακαδημαϊκά ιδρύματα

Έγγραφο αίτημα να γίνουν ενέργειες για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είναι άμεση ανάγκη η επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη. Η γραμμή πρέπει να λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για την εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς η Πάτρα, αποτελεί  το  σημείο  αναφοράς όλων των νησιωτών, σε  νοσηλευτικά ιδρύματα, σε ακαδημαϊκά, αλλά και διοικητικά. Να βρεθεί μια μόνιμη λύση στο θέμα της  σύνδεσης των νησιών μας με την Δυτική Ελλάδα, και να φύγει από τους χρήστες η αβεβαιότητα  του μέλλοντος της γραμμής, κάτι το οποίο είναι ανασταλτικός παράγοντας για την  περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της περιοχής .

Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες για την οριστική λύση του προβλήματος.

*Σύμφωνα με πληροφορίες η γραμμή καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο λειτούργησε εξαιρετικά εξυπηρετώντας μεγάλο όγκο ταξιδιωτών.

Όπως είδαμε στο σάιτ της Levante Ferries, λόγω απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) την Τετάρτη 10/11/2021 και thn Πέμπτη 11/11/2021 τα δρομολόγια της Levante Ferries δεn θα πραγματοποιηθούν.

Tα δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα - Σάμη Κεφαλονιάς - Πισαετός Ιθάκης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 είναι τα εξής.

Αναχώρηση από Ιθάκη για Σάμη 07:10.

ΣΑΜΗ - ΠΑΤΡΑ 08:00

ΠΑΤΡΑ - ΣΑΜΗ - ΙΘΑΚΗ  12:30.

ΣΑΜΗ - ΙΘΑΚΗ 06:35 και 16:15

ΙΘΑΚΗ - ΣΑΜΗ 07:10 και 16:45.

* Το πρόγραμμα δρομολογίων δύναται να τροποποιηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες της επιβατικής κίνησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις