Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πού θα μεταμοσχευθούν τα όργανα του 16χρονου Κωνσταντίνου

Πάτρα: Πού θα μεταμοσχευθούν τα όργανα τ...

Την Τρίτη η κηδεία του

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα μεταμοσχευθούν τα όργανα του 16χρονου Κωνσταντίνου ο οποίος κατέληξε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Όπως αναφέρει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης  η καρδιά, ο ένας νεφρός, οι δύο οφθαλμοί και οι δύο πνεύμονες  θα μεταμοσχευθούν σε πάσχοντες που βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ το ήπαρ και ο έτερος νεφρός σε πάσχοντες, στη Θεσσαλονίκη. 

Στο μήνυμά του για τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αναφέρει:

 

Η μεγάλη γιορτή των Αγίων Αναργύρων, που γιορτάζει και τιμά  η Εκκλησίας μας σήμερα συμπίπτει με την Πανελλήνια Ημέρα της Δωρεάς Οργάνων.

Η Δωρεά Οργάνων αφορά τη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή ιστών για τη διατήρηση στη ζωή ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιες νόσους όπως η ηπατική και η καρδιακή ανεπάρκεια. Αποτελεί μοναδική θεραπευτική λύση για αυτούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επιστρέψουν σε μια ποιοτικότερη ζωή και να απεγκλωβιστούν από την απειλή του θανάτου, λόγω της οργανικής τους ανεπάρκειας.

Δυστυχώς, όμως, ενώ υπάρχει μία μεγάλη λίστα ατόμων που ζουν με την προσμονή ενός «θαύματος» με την εύρεση συμβατού  μοσχεύματος,  δεν υπάρχει λίστα με επαρκή αριθμό δωρεών οργάνων, ώστε να συμβαδίσουν αυτοί οι δύο παράμετροι και έτσι να λυθούν εξισώσεις με τελικό αποτέλεσμα το κέρδος της ίδια της ζωής! Ελάχιστοι είναι αυτοί οι συμπολίτες που κατανοούν και αναγνωρίζουν τη σκληρή  δοκιμασία των πασχόντων  από μια χρόνια ασθένεια, όταν αυτοί έχουν  φτάσει, πλέον, στο τελικό στάδιο  και τους απομένει μόνο η ελπίδα για να κρατηθούν στη ζωή.

Σε αυτή την κατηγορία  ανθρώπων ανήκουν και οι γονείς του έφηβου που έφυγε στο Π.Γ.Ν.Π. χτυπημένος από ένα εξαιρετικά σπάνιο μικρόβιο (εγκεφαλομηνιγγίτιδας).  Δεν μπορώ να παραλείψω το μεγάλο ψυχικό τους σθένος. Το μεγαλείο της ψυχής τους και η ανυπέρβλητη προσφορά τους να χαρίσουν ζωή, με τη δωρεά των οργάνων του παιδιού τους, ξεπέρασαν τον πόνο της απώλειας του και έγιναν παρηγοριά με τη λύτρωση άλλων συνανθρώπων μας.

Θέλω, πραγματικά, να ευχαριστήσω, ολόψυχα, δημοσίως, αυτούς τους δύο εξαιρετικούς ανθρώπους και  να τους σφίξω το χέρι συμπαριστάμενος στο βαρύ τους πένθος. Μα πάνω από όλα,  να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό  μου στην γενναιόδωρη  απόφασή τους, να δώσουν ΖΩΗ και να γλιτώσουν από τα δεσμά του χρόνιου πόνου και του επικείμενου θανάτου άλλους πέντε συνανθρώπους μας. Το όργανα του παιδιού τους θα μεταμοσχευθούν ως εξής: η καρδιά, ο ένας νεφρός,  οι δύο οφθαλμοί  και οι δύο πνεύμονες σε πάσχοντες που βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ το ήπαρ και ο έτερος νεφρός σε πάσχοντες, στη Θεσσαλονίκη.  Η πρωτοβουλία τους είναι υπόδειγμα ωριμότητας και ανθρώπινης αλληλεγγύης.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις