Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Βροχές και δυνατοί άνεμοι - Έρχεται ο κυκλώνας "Νέαρχος"

Καιρός: Βροχές και δυνατοί άνεμοι - Έρχε...

Η πρόγνωση του καιρού

Τοπικές βροχές στα ανατολικά Ηπειρωτικά καθώς επίσης και νεφώσεις αναμένονται για σήμερα, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από την πρόγνωση καιρού του meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μάλιστα τις πρωινές ώρες αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για Παρασκευή 29 Οκτωβρίου
Πιο αναλυτικά, αναμένονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 19, στην Ήπειρο από 0 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 20, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 7 έως 18 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 15-16 βαθμούς.

 

13 μήνες μετά τον «Ιανό», έρχεται ο «Νέαρχος»

Περίπου 13 μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από την Ελλάδα, ένας νέος μεσογειακός κυκλώνας (Medicane), ο «Νέαρχος», σχηματίστηκε στο Νότιο Ιόνιο την Πέμπτη. Αυτή τη φορά όμως τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo δείχνουν ότι η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά.
Η Κρήτη πιθανώς θα δεχτεί βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, όμως η Μάλτα και η Σικελία είναι αυτές που θα επηρεαστούν κυρίως από θυελλώδεις ανέμους, υψηλό κυματισμό στις ακτές και ισχυρές βροχοπτώσεις. Ήδη, σύμφωνα με εικόνες ευρωπαϊκού δορυφόρου, ο «Νέαρχος» το απόγευμα της Πέμπτης κινείτο πολύ αργά βορειοδυτικά προς τη Μάλτα και τις ακτές της Σικελίας.

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας ή Medicane είναι ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στη Μεσόγειο και αποκτά χαρακτηριστικά των τροπικών κυκλώνων. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την απουσία μετωπικών επιφανειών (ψυχρά και θερμά μέτωπα), τη δημιουργία «ματιού», την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και την εκδήλωση ραγδαίων βροχοπτώσεων κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος.

Ο κρητικής καταγωγής Νέαρχος - που έδωσε το όνομα του στο νέο κυκλώνα - υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ασία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις