Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΝΕΟΤΕΡΟ- Αποχώρησαν οι Ρομά από την Πατρών- Πύργου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Άνοιξαν οι δρόμοι

ΝΕΟΤΕΡΟ (23.00) Απόχώρησαν από τα μπλόκα που είχαν στήσει στην Πατρών-Πύργου οι Ρομά της Δυτικής Αχαϊας διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών. Το οδόστρωμα στο ύψος των Σαγεϊκων έχει καθαριστεί καθώς τα 150 άτομα που ήταν εκεί έκαιγαν λάστιχα. 

Η Πατρών -Πύργου έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Ωστόσο, οι δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στο σημείο.

Στο μεταξύ, στην τοπική αστυνομία βρίσκονται άπαντες σε επιφυλακή,  σε όλο το νόμο, υπό το φόβο νέων διαμαρτυριών και επεισοδίων.

ΝΕΟΤΕΡΟ (21.30): Δυο είναι τα μπλόκα, αυτή την ώρα, στην Πατρών-Πύργου στο ύψος των Σαγέικων. Μεταξύ τους έχουν 300 μέτρα διαφορά και το πρώτο αποτελείται από 100 άτομα, ενώ το δεύτερο από 50. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη που παρακολουθεί διακριτικά. 

Νεότερο: Αυξάνονται συνεχώς οι Ρομά που έχουν στήσει μπλόκο στην Πατρών -Πύργου στο ύψος των Σαγέικων. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ολική διακοπή στην κυκλοφορία. Έχει απαγορευτεί η κίνηση στην Εθνική Όδο.

Πρώτη ενημέρωση: Εβδομήντα περίπου Ρομά της Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα των Σαγεϊκων, έχουν κλείσει την Πατρών –Πύργου και καίνε λάστιχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Ρομά στο Πέραμα που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών.

Η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου έχει διακοπεί. Η αστυνομία κάνει εκτροπή οχημάτων στις διασταυρώσεις Αλισσού, Ράχης και Λάππα.

Στο σημείο του αποκλεισμού βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας ομάδες αντεξουσιαστών διαμαρτυρόμενοι κατά της αστυνομικής βίας μετά τον θάνατο του Ρομά απο πυροβολισμούς αστυνομικών σε καταδίωξη στο Πέραμα.

Η οδός Κορίνθου, άνοιξε λίγα λεπτά πριν τις 19:00, καθώς είχε παραμείνει κλειστή για περίπου μισή ώρα εξαιτίας της πορείας.

Επεισόδια εκτυλίσσονται και δύο χιλιόμετρα πριν την είσοδο της Αττικής Οδού, στην περιφερειακή στο Αιγάλεω. Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε λάστιχα και τα έχουν πετάξει στον δρόμο.

Στην περιοχή είναι μαζεμένα αρκετά άτομα, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και όχημα της πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία των 7 αστυνομικών που εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα, βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ενώπιον της Ανακρίτριας Πειραιώς, ενώ το μεσημέρι παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο 14χρονος Ρομά που αναζητούνταν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις