Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 21/10 και στην Πάτρα ξεκινά να προβάλλεται η νέα animation ταινία " Ο Ρον Χάλασε"

Από την Πέμπτη 21/10 και στην Πάτρα ξεκι...

Η ταινία θα παίζεται στα Odeon Veso Mare μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

Η νέα κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με τίτλο “Ο Ρον Χάλασε – Ron’s Gone Wrong”, όπου στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι φωνές των Zach Galifianakis, Jack Dylan Grazer, Olivia Colman, Ed Helms και Justice Smith, αφηγείται την ιστορία του Μπάρνεϊ, ενός κοινωνικά απροσάρμοστου γυμνασιόπαιδου ηλικίας 13 ετών και του Ρον, του υπερσύγχρονου μικρού ψηφιακού ρομπότ που μιλά και περπατά και το οποίο υποτίθεται πως είναι «Ο Αντισυμβατικός Κολλητός Φίλος» του.

Οι ξεκαρδιστικές δυσλειτουργίες του Ρον, στην εποχή των social media, μπλέκουν τον Μπάρνεϊ και τον Ρον σε ένα γεμάτο δράση ταξίδι μέσα από το οποίο το αγόρι και το ρομπότ του, μαθαίνουν να ζουν και να απολαμβάνουν το υπέροχο χάος της αληθινής τους φιλίας. Μια συγκινητική, αλλά και ξεκαρδιστική ιστορία που αφορά την ιδιότυπη φιλία μεταξύ ενός γυμνασιόπαιδου και του ελαττωματικού του ρομπότ.

Σκηνοθεσία: Jean-Philippe Vine (“Cars 3”, “The Good Dinosaur”) και Sarah Smith (“Arthur Christmas”).

Η συγκεκριμένη παιδική ταινία ψηφιακού ανιμέισον κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την Feelgood αυτή την Πέμπτη 21/10/2021 και απ’ όσο είδαμε, η ταινία θα προβληθεί και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.  

Μεταγλώττιση - Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Πλακίδη.

Με τις φωνές των εξής ηθοποιών: Ευάγγελος Καζλαρής, Ράντου Πουϊάνου, Χρήστος Θάνος, Έφη Θανοπούλου, Θοδωρής Σμέρος, Πάρις Παρασκευάδης-Πλάνετς, Πέγκυ Μανωλά και Νικόλας Ζωζός.

Όπως διαβάσαμε, το φιλμ «Ο Ρον Χάλασε» είναι το πρώτο φιλμ του νέου animation studio Locksmith της Μ. Βρετανίας. Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε βλέποντας η Sarah Smith το πανέξυπνο sci fi φιλμ «Her» του σκηνοθέτη Spike Jonze. Ήθελα να κάνω μία ταινία που να μιλά για τις σχέσεις των παιδιών με τις οθόνες και τις online φιλίες, είπε η ίδια.

Κεντρικός ήρωας όπως είπαμε, είναι ο 13χρονος Barney, του οποίου η παράξενη οικογένεια (στον μπαμπά του δανείζει τη φωνή του ο Εντ Χελμς και στη Βουλγάρα γιαγιά η Ολίβια Κόλμαν) του παίρνουν ως δώρο στα γενέθλια του, ένα bubble bot, έναν μικρό ρομπότ φίλο, τον Ρον (με τη φωνή του αμίμητου Ελληνοκαναδού κωμικού Ζακ Γαλιφιανάκη).

Στο αστείο σενάριο συνεργάστηκε και ο Peter Baynham του «Borat».

Η ικανότητα του Ρον με το «σώμα» σαν κάψουλα, να μαθαίνει και να λειτουργεί ξεχωριστά από τις αυστηρές παραμέτρους σύμφωνα με τις οποίες τον έχουν προγραμματίσει, θα τον μετατρέψουν σ’ ένα είδος απειλής για τον τεχνολογικό Γίγαντα Bubble και στόχο του επικεφαλής του, Andrew (δανείζει τη φωνή του ο Rob Delaney).

Η ταινία παρουσιάζει και τη σκοτεινή πλευρά του κόσμου της τεχνολογίας και της εξάρτησης μας από αυτή, ωστόσο όπως είπαν στο περιοδικό Total Film η Sarah Smith και ο συν-σκηνοθέτης Jean Philippe Vine, «δεν είχαμε πρόθεση να πούμε μία ιστορία κατά της τεχνολογίας. Θέλαμε να τονίσουμε το κωμικό στοιχείο δίχως παράλληλα καμία διάθεση “διδάγματος”».

Οι Smith και Vine είναι σίγουροι πως πέτυχαν την χρυσή τομή και ισορροπία. Μάλιστα μετά από δοκιμαστικές προβολές, παιδιά – θεατές που ρωτήθηκαν, αν θα ήθελαν να έχουν ένα μικρό ρομπότ – φίλο, απήντησαν θετικά και είπαν «ένα ρομπότ – παιχνίδι όπως ακριβώς ο Ρον στην ταινία».

Ο πιτσιρικάς Jack Dylan Grazer που δανείζει τη φωνή του στον Barney έχει παίξει στην ταινία “Shazam!” του David F. Sandberg πλάι στον Zachary Levi το 2019 που είχαμε δει και στην Πάτρα.

Να προσθέσουμε πως η ταινία συγκεντρώνει στο rotten tomatoes ποσοστό 86% και γενικά καλές κριτικές όπως της εφημερίδας Washington Post που έγραψε πως το φιλμ "Ο Ρον Χάλασε" συνδυάζει την αστεία πλευρά με μία έξυπνη κοινωνική κριτική.

Η ταινία «Ο Ρον Χάλασε» διανέμεται διεθνώς από την 20th Century Studios. Πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στις 9/10/2021 στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου και στις Αμερικάνικες αίθουσες ντεμπουτάρει στις 22/10.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture