Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: «Βράζει» η εκπαίδευση από τις συγχωνεύσεις- Στο πόδι το σχολείο Καστριτσίου

Αχαΐα: «Βράζει» η εκπαίδευση από τις συγ...

Για τις συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας

Εν µέσω πανδηµίας το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε γυµνάσια και λύκεια της χώρας, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις. Μια τέτοια απόφαση αφορά και το Γυµνάσιο Καστριτσίου, όπου αποφασίστηκε η συγχώνευση της Α’ Τάξης, των τεσσάρων τµηµάτων σε τρία των 27 µαθητών. Οι γονείς των µαθητών αντιδρούν έντονα στο ενδεχόµενο αυτό, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «αδιανόητα αντιπαιδαγωγική και υγειονοµικά επικίνδυνη απόφαση υπό τις παρούσες συνθήκες πανδηµίας».

 Με επιστολή τους, στη ∆ιεύθυνση ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, αλλά και σε τοπικούς φορείς, 109 γονείς µαθητών, αναφέρουν- µεταξύ άλλων- ότι «η εξαγγελθείσα συγχώνευση των τεσσάρων τµηµάτων γίνεται σαράντα ηµέρες αφότου έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για το διδακτικό πρόγραµµα των µαθητών/µαθητριών, τη διαπροσωπική σχέση που έχουν ήδη αναπτύξει µε τους καθηγητές τους και φυσικά τους ίδιους τους συµµαθητές/συµµαθήτριές τους, στο πλαίσιο του συγκεκριµένου τµήµατος, στο οποίο εντάχθηκε κάθε ένα από τα παιδιά µας και δραστηριοποιείται από την πρώτη µέρα της σχολικής χρονιάς».

 Σε άλλο σηµείο της επιστολής τονίζεται: «Μετά τη συγχώνευση θα προκύψουν τρία τµήµατα που το καθένα τους θα έχει 27 παιδιά. Χρειάζεται άραγε να σχολιάσει κανείς τι σηµαίνει αυτό για την ποιότητα της παρεχόµενης εκπαίδευσης; Πόσω µάλλον για αυτά τα συγκεκριµένα παιδιά, που εδώ και ενάµισι χρόνο αναγκάστηκαν λόγω της πανδηµίας να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο σπίτι µέσα από µία οθόνη και τη δυσλειτουργική πλατφόρµα του Webex. Σας θυµίζουµε ότι ειδικά η περιοχή της Αχαΐας υπήρξε πολλές φορές και για µεγάλο χρονικό διάστηµα -µεγαλύτερο εκείνων της Αττικής- «κόκκινη» περιοχή επιδηµιολογικά, γεγονός που επιβάρυνε ακόµη περισσότερο τα παιδιά των σχολείων της περιοχής και όξυνε έτσι τις διαπεριφερειακές ανισότητες στην εκπαίδευση». Αξίζει εδώ να επισηµανθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν οι γονείς για να συζητηθεί το θέµα, εκφράστηκε ευρύτατα η άποψη ότι ουδείς µπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις οποιουδήποτε γονέα σε περίπτωση σοβαρής νόσησης του παιδιού του από Covid, οι οποίες, µε τη συνδροµή δικηγόρων ενδέχεται να στραφούν και ποινικά, σε προσωποποιηµένο επίπεδο, εναντίον όσων προσυπογράψουν και εκτελέσουν µια τέτοια απόφαση.

Οι γονείς και οι µαθητές/µαθήτριες της Α΄ Γυµνασίου του Γυµνασίου Καστριτσίου καταθέτουν, µέσω της επιστολής, την οργή τους, για την εξαγγελθείσα συγχώνευση και ζητούν να στηριχτεί η συλλογική προσπάθειά τους να αποσυρθεί η εν λόγω απόφαση και παράλληλα διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους για ανάληψη κλιµακούµενων δράσεων προκειµένου η συγχώνευση να µην υλοποιηθεί.

 «Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι ανακοινώσεις για συγχωνεύσεις σχολικών τµηµάτων στην Πάτρα όπως και σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει η Ένωση Γονέων ∆ήµου Πατρέων, αναφέροντας πως από τις µέχρι τώρα πληροφορίες στην περιοχή µας καταγράφονται συγχωνεύσεις έως και 30 τµηµάτων στη ∆ευτεροβάθµια µε κατεύθυνση να φτιαχτούν τµήµατα 27 και 28 µαθητών αλλά και µε αναστολές σχολικών µονάδων (Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών), συγχωνεύσεις τµηµάτων ένταξης, ακόµα και µετακινήσεις µαθητών ειδικών σχολείων εν µέσω της σχολικής χρονιάς. «Όλα αυτά προκειµένου να µην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Φτάνει πια! Καταλάβετε πως δεν µπορείτε να παίζετε ούτε µε τα µορφωτικά δικαιώµατα των παιδιών µας, ούτε µε την υγεία τους!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση απαιτώντας να µην κλείσει ούτε ένα τµήµα, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και να είναι 15 µαθητές ανά τάξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις