Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η απάντηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συγχώνευση Τμημάτων στο 7ο Γυμνάσιο της Πάτρας

Η απάντηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση...

Γονείς είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους

 Τη δική του απάντηση στην καταγγελία γονέων μαθητών του 7ου Γυμνασίου της Πάτρας για συγχώνευση Τμημάτων της Β΄ Τάξης Γυμνασίου, που δημοσίευσε το thebest.gr δίνει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας  Ανδρέας Ζέρβας. 

Όπως αναφέρει:

"Σε απάντηση του σχετικού δημοσιεύματος, σχετικά με συγχώνευση τριών τμημάτων της Β΄ΤΑΞΗΣ 7ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, σε δύο, που καταγγέλλουν γονείς μαθητών, ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Οι γονείς των μαθητών, που αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα, ουδέποτε επεδίωξαν συνάντηση με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, προκειμένου να λάβουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

2. Οι γονείς δε γνωρίζουν την ισχύουσα νομοθεσία και γι΄ αυτό το λόγο έχουν καταλήξει στα συγκεκριμένα συμπεράσματα.

3. Στο 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, ( 05 ) μαθητές της Β΄ ΤΑΞΗΣ παραπέμφθηκαν στις επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου, ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός σε σχέση με τις συνθήκες φοίτησης της περασμένης σχολικής χρονιάς ( covid- 19 και κατά συνέπεια λειτουργία της ΕΞΑΕ ) και το συνολικό αριθμό ανεξεταστέων στην ΑΧΑΪΑ. Από τους ( 05 ) παραπεμπόμενους μαθητές, επαναλαμβάνουν τη φοίτηση ( 02 ) και ο ένας εξ αυτών είναι μαθητής ΑΜΕΑ. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, όπου το γενικό πνεύμα ήταν η προαγωγή των μαθητών, εκτός ιδιαίτερων περιπτώσεων, στις οποίες εξαντλήθηκε η παιδαγωγική επιείκεια.

4. Ειδικά για τον ( 28ο ) μαθητή του τμήματος της Β΄ΤΑΞΗΣ, ο οποίος είναι μαθητής με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ( ΑΜΕΑ ), έχει προταθεί, από τους αρμόδιους επιστήμονες της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ως το πλέον βέλτιστο εκπαιδευτικό- παιδαγωγικό πλαίσιο, η φοίτησή του σε ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ, το οποίο δε λειτουργεί στο προαναφερόμενο σχολείο".

 

 

 

Πάτρα: Καταγγελία και αντίδραση γονέων για τη συγχώνευση σχολικών Τμημάτων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις