Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καταγγελία και αντίδραση γονέων για τη συγχώνευση σχολικών Τμημάτων

Πάτρα: Καταγγελία και αντίδραση γονέων  ...

Αφορά τη Β΄ Τάξη του 7ου Γυμνασίου Πατρών

 Τη συγχώνευση τριών τμημάτων της Β΄ Τάξης του 7ου Γυμνασίου Πατρών  σε δύο καταγγέλλουν γονείς μαθητών. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: Με την παρούσα καταγγέλλουμε τον Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας κο Ζέρβα Ανδρέα για την ‘συγχώνευση’ τριών (3) τμημάτων της Β΄ τάξης του 7ου Γυμνασίου Πατρών σε δύο (2). Συγκεκριμένα, μετά και τις εξετάσεις Σεπτεμβρίου των μετεξεταστέων, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στην Β΄τάξη είναι 55. Σύμφωνα με τον νόμο από 54 μαθητές και πάνω ανοίγονται 3 τμήματα. Αυτή την στιγμή στην Β΄ τάξη λειτουργούν 2 τμήματα που αποτελούνται από 27 μαθητές το ένα και 28 μαθητές το άλλο αντίστοιχα. Σε ερωτήσεις που έγιναν επανειλημμένως στην Δ/ντρια του σχολείου , γιατί έγινε αυτή η – κατά την γνώμη μας – απαράδεκτη ενέργεια, μας απάντησε ότι είναι ειλημμένη απόφαση του Δ/ντη της Β΄θμιας Εκπαίδευσης κου Ζέρβα. Ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου, μαζί με το συνδικαλιστικό τους όργανο (ΕΛΜΕ Αχαΐας) διαμαρτυρήθηκαν έντονα και άμεσα (από την αρχή της σχολικής χρονιάς), στον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας για τον αριθμό των τμημάτων, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Επίσης, κατόπιν κινητοποίησης και ερωτήσεών μας στον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Δυτικής Αχαΐας κο Γιαννόπουλο, μας απάντησε ότι είναι αναρμόδιος για αυτό το ζήτημα και μας παρέπεμψε και αυτός στον κο Ζέρβα. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ εδώ, ότι ο κος Γιαννόπουλος ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ, λόγω του μεγάλου αριθμού γονέων που ήμασταν ΔΩΔΕΚΑ (12) τον αριθμό (ως αντιπροσωπεία) λόγω των ειδικών μέτρων της πανδημίας.

            Επισημαίνουμε ότι το σχολείο μας βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, έχει κενές 3 αίθουσες διδασκαλίας, έχει κανονικό και χωρίς ελλείψεις, άρτιο αριθμό καθηγητών. Γνωρίζουμε ότι ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός μαθητών ανά τάξη είναι 27, λόγω των μέτρων της πανδημίας. Επίσης γνωρίζουμε ότι βάσει νόμου – που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ακόμα – ο κος Ζέρβας μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών, κάτω όμως από ειδικές συνθήκες. Πρέπει εδώ να αναφερθεί, ότι ο κύριος Ζέρβας ενέκρινε την δημιουργία 3 τμημάτων, σε σχολεία της περιοχής μας, όπου ο αριθμός των μαθητών είναι κάτω από 55 στην τάξη. Παράλληλα από πληροφορίες που μας έδωσε η Δ/ντρια του σχολείου μας, της ζητήθηκε να προβεί σε μετεγγραφή ενός μαθητή της τάξης, για να μείνουν 54 και τα 2 τμήματα να λειτουργήσουν νόμιμα, πράγμα που δεν έγινε. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ να ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ (όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε) ένα παιδί ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ, όταν ήδη φοιτά σε αυτό 2 χρόνια και δεν πρόκειται για νέα εγγραφή ή μετεγγραφή από άλλο σχολείο; Κάτι τέτοιο θα ήταν αντιπαιδαγωγικό και τιμωριτικό για οποιονδήποτε μαθητή.

            Βάσει των στοιχείων , δια επισήμου στόματος του Δ/ντη του ΕΟΔΥΥ, το 30% των νοσούντων από COVID-19 είναι παιδιά. Αυξάνοντας τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη, αυξάνεται ο συγχρωτισμός και οι πιθανότητες νόσησης των παιδιών μας.           

Θεωρούμε λανθασμένη, απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική, άκρως επικίνδυνη υγειονομικά, άκαιρη και ΠΑΡΑΝΟΜΗ την βεβιασμένη κίνηση και αδιάλλακτη στάση του κου Ζέρβα. Τον καλούμε να μας εξηγήσει τους λόγους και τις ειδικές συνθήκες που θεωρεί ότι πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τα παιδιά μας, ενώ διανύουμε το 4ο κύμα της πανδημίας. Τον καλούμε να ενεργοποιήσει – αν θεωρεί (και για ποιους λόγους) – ΤΟΝ ΝΟΜΟ περί αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ η φοίτηση 28 μαθητών στην τάξη.

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙ την στάση του και να δημιουργήσει 3ο τμήμα στη Β΄τάξη του 7ου Γυμνασίου Πατρών.    

Θέλουμε και θεωρούμε ΑΡΩΓΟ στις θέσεις μας τον ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΑΣ, τον Δήμαρχο κο Πελετίδη και τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας

Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω και ΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ μέχρι την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου μας, με γνώμονα ΟΧΙ τις αντιλήψεις του καθενός, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.    

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις