Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται τον Ιανουάριο του 2022 στην Ελλάδα το φιλμ "Συρανό Ντε Μπερζεράκ" με τον Πίτερ Ντίνκλατζ

Έρχεται τον Ιανουάριο του 2022 στην Ελλά...

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Βρετανός Τζο Ράιτ, δημιουργός της "Εξιλέωσης", της "Άννα Καρένινα" και του "Darkest Hour"

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Τζο Ράιτ της «Εξιλέωσης» και του «Darkest Hour», προσφέρει στους κινηματογραφόφιλους μια συμφωνία συναισθημάτων γεμάτη μουσική, ειδύλλιο, και ομορφιά, με το «Συρανό Ντε Μπερζεράκ - Cyrano», τη νέα του κινηματογραφική δουλειά όπου αναβιώνει ευφάνταστα τη σπαρακτική διαχρονική ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου.

Το πρώτο διαφημιστικό trailer της ταινίας που θα βγει στους κινηματογράφους στις 27 Ιανουαρίου 2022 είναι γεγονός.

Στην Ελλάδα το φιλμ θα βγει σε διανομή της Tulip.

Σενάριο Έρικα Σμιντ, βασισμένο στο μιούζικαλ σε προσαρμογή και σκηνοθεσία Έρικα Σμιντ, από το «Cyrano de Bergerac» του Έντμοντ Ρόσταντ, σε μουσική Άαρον & Μπράις Ντέσνερ και στίχους Ματ Μπέρνινγκερ & Καρίν Μπέσερ

Εκτελεστικοί παραγωγοί: Έρικα Σμιντ, Σάρα-Τζέιν Ρόμπινσον, Σίραζ Σα, Λούκας Γουέμπ, Ματ Μπέρνινγκερ, Καρίν Μπέσερ, Άαρον Ντέσνερ

Μουσική: Άαρον & Μπράις Ντέσνερ & Άαρον Ντέσνερ

Πρωταγωνιστούν στην ταινία οι Πίτερ Ντίνκλατζ, Χέιλι Μπένετ, Κέλβιν Χάρισον Τζ., Μπεν Μέντελσον.

Ο 49χρονος Τζο Ράιτ, φέρνει λοιπόν στους σινεφίλ τον δημοφιλή ήρωα Συρανό Ντε Μπερζεράκ, έναν άνδρα μπροστά από την εποχή του, (τον οποίο υποδύεται ο 52χρονος ηθοποιός Πίτερ Ντίνκλατζ του Game of Thrones). Ο Συρανό πάντα θαμπώνει τους αντιπάλους του, είτε με σφοδρά λογοπαίγνια σε μια λεκτική κονταρομαχία είτε με άψογη ξιφασκία σε μια μονομαχία. Πεπεισμένος, ωστόσο, πως η εμφάνισή του τον καθιστά ανάξιο της αγάπης μιας αφοσιωμένης φίλης, της λαμπερής Ρωξάνης (την υποδύεται η Χέιλι Μπένετ) ο Συρανό δεν εκδηλώνει τα συναισθήματά του προς αυτήν, και η Ρωξάνη στο μεταξύ ερωτεύεται με την πρώτη ματιά τον Κρίστιαν (στο ρόλο ο Κέλβιν Χάρισον).

Να προσθέσουμε πως το φιλμ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 48ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Telluride στο Κολοράντο των ΗΠΑ στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 και προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες της Βορείου Αμερικής στις 31 Δεκεμβρίου 2021 σε διανομή της United Artists Releasing.

Για το «Darkest Hour» για τον Ουίνστον Τσώρτσιλ που σκηνοθέτησε ο Τζο Ράιτ, ο Γκάρι Όλντμαν τιμήθηκε με το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου. Η ταινία είχε 6 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και για καλύτερη ταινία ενώ τιμήθηκε και με το βραβείο Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ.

Ο σκηνοθέτης Joe Wright, να προσθέσουμε πως κέρδισε βραβείο BAFTA ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης για το φιλμ «Pride & Prejudice» το 2005 ενώ κατόπιν η ταινία του «Atonement – Εξιλέωση» (2007) άνοιξε το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας - Venice και προτάθηκε στη συνέχεια για 7 Όσκαρ.

Το φιλμ αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα όταν βγει.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture