Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: Το καλά προικισμένο άγαλμα του Απόλλωνα θα επανανεγερθεί

Γαλλία: Το καλά προικισμένο άγαλμα του Α...

Το άγαλμα απαγορεύτηκε το 1979

Το άγαλμα ενός γυμνού Απόλλωνα, που έχει απαγορευτεί εδώ και 22 χρόνια, επειδή θεωρήθηκε ότι είναι πάρα πολύ καλά προικισμένο, επιστρέφει τον Ιούνιο για να σηματοδοτήσει την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Το γιγαντιαίο άγαλμα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1956 στο ελληνορωμαϊκήό σιντριβάνι στο Grand Place Massena στη Νίκαια. Το άγαλμα του Απόλλωνα υπήρξε αμφιλεγόμενο σχεδόν από την αρχή, και επιστρέφει μόνο μετά από μια μακρά πολιτική συζήτηση.

Το άγαλμα έχει ύψος 21 μέτρα και ζυγίζει 7 τόνους, έτσι τα γεννητικά του όργανα δεν είναι δυσανάλογα. Είναι επειδή το άγαλμα είναι τέσσερις φορές πιο μεγάλο από το μέγεθος ενός τυπικού ανθρώπου, παρουσιαζόμενο με ένα πιο... «εντυπωσιακό πακέτο» που οδήγησε στο να παραγκωνιστεί από το 1979. Έτσι, ο Απόλλων μεταφέρθηκε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου βόρεια της πόλης, όπου λίγοι το βλέπανε. Το σιντριβάνι είχε μείνει κυριολεκτικά γυμνό, με μόλις πέντε μικρότερα χάλκινα αγάλματα να επισκιάζονται από τον Απόλλωνα.

Μετά από αρκετά χρόνια αντιπαραθέσεων, κατέληξαν σε θριαμβευτική ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι ο Απόλλων θα επιστρέψει στο «σπίτι» του στις 21 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις