Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: «Αδιαφορία και αδράνεια της δημοτικής αρχής στη Μαρίνα»

σπιράλ: «Αδιαφορία και αδράνεια της δημο...

Το Σπιράλ ζητά άμεση παρέμβαση, με αφορμή το «Crazy Sea» που είναι εγκαταλειμμένο στη μαρίνα εδώ και χρόνια, γεμάτο με 1,5 τόνο πετρέλαιο

Η περίπτωση του κατασχεμένου σκάφους που μαζί με τα καύσιμά του βυθίζεται στον Πατραϊκό κόλπο, αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ολιγωρία που η δημοτική αρχή Πελετίδη επιδεικνύει στα θέματα που αφορούν τη μαρίνα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Σπιράλ με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά.

Η άρνηση του δημάρχου να ασχοληθεί με αναπτυξιακές προοπτικές, χωροθέτηση νέας μαρίνας ή έστω διορθωτικές εργασίες στην υπάρχουσα είναι κατανοητή, εκπορευόμενη από καθαρή ιδεοληψία. Η εγκατάλειψη όμως στη θάλασσα μιας περιβαλλοντικής «βόμβας», για την οποία ο Δήμος Πατρέων είναι ενημερωμένος εδώ και μήνες, είναι εγκληματική και αδιανόητη, τονίζει το Σπιράλ και συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:

Το «Crazy Sea» είναι εγκαταλειμμένο στη μαρίνα εδώ και χρόνια, γεμάτο με 1,5 τόνο πετρέλαιο, προσδεμένο με ξένα ρεμέντζα, επικίνδυνο για πρόκληση ζημιών στα παράπλευρα σκάφη και πλέον βυθίζεται με σοβαρή πιθανότητα να μολύνει τη θάλασσα, ιδίως εν όψει της κακοκαιρίας του Χειμώνα. Ενήμεροι για το θέμα (τουλάχιστον από το Μάιο του 2020, όπως προκύπτει και από έγγραφο που επισυνάπτουμε) είναι όλοι οι αρμόδιοι στο δήμο: το Γραφείο Μαρίνας, το Τμήμα Διαχείρισης Λιμενικής Ζώνης και η αρμόδια Αντιδημαρχία. Το σπιράλ προέβη σε σχετική παρέμβαση την Άνοιξη του 2021 και δεν υπήρξε, έκτοτε, ούτε πρωτοβουλία, ούτε απάντηση, ούτε καν ενημέρωση προς την πόλη. Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να περάσει από την επικίνδυνη αδράνεια στην ανάληψη ευθύνης, παρεμβαίνοντας ή έστω δίνοντας απαντήσεις.

Η απαθής στάση της δημοτικής αρχής εκπορεύεται από τη γενική αδιαφορία της για το κεφάλαιο «μαρίνα». Οι διαδικασίες αδειοδότησής καθυστερούν («αλιευτικό καταφύγιο» εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η υπάρχουσα υποδομή), παρεμβάσεις ουσίας δε γίνονται, οι εργασίες καθυστερούν, σύγχρονες υπηρεσίες δεν παρέχονται, πρόθεση να εξελιχθεί ο χώρος σε μια σύγχρονη μαρίνα δεν υπάρχει. Υπενθυμίζεται πως το σπιράλ έχει προτείνει τη δημιουργία μιας νέα μαρίνας διεθνών προδιαγραφών εντός του λιμανιού, στο πλαίσιο ανάδειξης ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που θα καταστήσουν την Πάτρα, ευρωπαϊκή πόλη με τουριστική ανάπτυξη.

*Οι φωτογραφίες είναι από την ενημέρωση-αυτοψία μελών του σπιράλ, στο χώρο της μαρίνας όπου βρίσκεται το «Crazy Sea», το πρωί της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου 2021.

Συμμετείχαν ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Ψωμάς, ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Στέφανος Δημητρόπουλος και οι ενιστάμενοι που ανέδειξαν το θέμα: Δάκης Ιωαννίδης (ιδιοκτήτης ιστιοπλοϊκού σκάφους) και Κώστας Δούβρης (πλοίαρχος).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις