Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Συνάντηση του Πέτρου Ψωμά με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

σπιράλ: Συνάντηση του Πέτρου Ψωμά με τον...

Συζήτησαν θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση συνολικά

Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και σε πολύ ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πέτρου Ψωμά με τον δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε τον επικεφαλής του σπιράλ και συζήτησε μαζί του θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση συνολικά και την δημαρχία του ειδικότερα, σε μια χρονική στιγμή που ταυτίζεται με το μέσο της δημαρχιακής του θητείας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: 

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, με ενδιαφέρον αυτοδιοικητικό παρελθόν και πλούσιο βιογραφικό, συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2019 ως ανεξάρτητος υποψήφιος και αναδείχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο δεύτερο γύρο, παρά το μικρό ποσοστό του την πρώτη Κυριακή. Δημιούργησε κατόπιν τις συμμαχίες του, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμά του και τελευταία ξεδιπλώνει ένα ξεκάθαρο όραμα για την πόλη, που θα υλοποιηθεί μέσα από μεγάλα έργα υποδομής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να εκφράσει στον καλεσμένο του την πεποίθηση πως «το 2030 η Θεσσαλονίκη θα έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα, λόγω των projects που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη» και τα οποία του παρουσίασε λεπτομερώς. Προσωπικό του στοίχημα είναι τόσο η ανάπτυξη του κέντρου της πόλης, όσο και των γειτονιών της.

Ένα θέμα που απασχόλησε τους δύο άνδρες ήταν οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί που διενεργήθηκαν πρόσφατα στις πόλεις τους, ο ένας για την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και ο άλλος για το Θαλάσσιο Μέτωπο στην Πάτρα. Είναι αξιοσημείωτο πως ο διαγωνισμός της συμπρωτεύουσας ήταν διεθνής (πρόκειται για τη μορφή που το σπιράλ είχε προτείνει και για τον διαγωνισμό της Πάτρας) και ανέδειξε νικητή που πήρε το α’ βραβείο (στην Πάτρα δεν δόθηκε παρόμοια διάκριση -τρεις μελέτες μοιράστηκαν το β’ βραβείο και θα χρειαστεί να συντονιστούν για να προκύψει ενιαία πρόταση!).

Η συζήτηση επεκτάθηκε και περί τα αυτοδιοικητικά και τις ερχόμενες εκλογές, στις οποίες οι δύο άνδρες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι διεκδικώντας την ψήφο των δημοτών των πόλεών τους. Ο Πέτρος Ψωμάς άφησε τη Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη γνωριμία και τη συζήτηση με τον δήμαρχο, καθώς το δίκτυο επαφών του ανά την Ελλάδα διευρύνεται διαρκώς με αυτοδιοικητικούς παράγοντες που διαθέτουν εμπειρία και γνώση και αποδεικνύουν πως κομματική ανεξαρτησία, έργα και προοπτικές για τους τόπους τους είναι έννοιες που μπορούν να συνυπάρξουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις