Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινά η κατασκευή κεντρικού συλλεκτήρα λυμάτων στην Ακτή Δυμαίων

φωτό αρχείου

φωτό αρχείου

ΔΕΥΑΠ

Ξεκινά το έργο «Βασικά έργα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών υποζωνών Α6 και Α7 πόλεως Πατρών και συναφείς εργασίες», που περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρικού συλλεκτήρα λυμάτων στην οδό Ακτή Δυμαίων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:

"Μεγάλα έργα αποχέτευσης βρίσκονται σε εξέλιξη από την ΔΕΥΑΠ, τα οποία αναβαθμίζουν  τη ποιότητα ζωής  των κατοίκων της Πάτρας και προστατεύουν το περιβάλλον. Με τα έργα της ΔΕΥΑΠ και των άλλων υπηρεσιών του Δήμου, η Πάτρα  μετατρέπεται  σε ένα απέραντο εργοτάξιο για να έχουμε μια πόλη αντάξια  της ιστορίας και των κατοίκων της.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ξεκινά το έργο «Βασικά έργα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών υποζωνών Α6 και Α7 πόλεως Πατρών και συναφείς εργασίες», που περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρικού συλλεκτήρα λυμάτων στην οδό Ακτή Δυμαίων.

Με την ολοκλήρωσή του, θα γίνεται η συλλογή των λυμάτων αυτών των αγωγών, με παραλιακούς συλλεκτήρες, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα λύματα σε αντλιοστάσια και από εκεί με καταθλιπτικούς αγωγούς μεταφέρονται στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό ΚΑΑ και μέσω αυτού στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Σκοπός του έργου είναι - με την κατασκευή των απαραίτητων έργων συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας - η απορρύπανση της θάλασσας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Το έργο ουσιαστικά ξεκινά ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, με τις εργασίες εργοταξιακής σήμανσης.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ, στο σύνολό τους οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού προβλέπονται από την οδό Παπαφλέσσα μέχρι την οδό Δημοκλέους (πλησίον ποταμού Γλαύκου). Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από το αντλιοστάσιο λυμάτων A7, που ήδη κατασκευάζεται στη διασταύρωση των οδών Ανθείας και Ακτής Δυμαίων (απέναντι από την ΑΒΕΞ), με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκλέους (πλησίον ποταμού Γλαύκου). 

Το αντικείμενο του έργου «Βασικά έργα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών υποζωνών Α6 και Α7 πόλεως Πατρών και συναφείς εργασίες» περιλαμβάνει την κατασκευή των έργων συλλογής και μεταφοράς στο βιολογικό καθαρισμό, των λυμάτων των υποζωνών [Α6] και [Α7] που βρίσκονται στην Δυτική παραλιακή περιοχή της Πάτρας, μεταξύ της θάλασσας και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού (ΚΑΑ) και μεταξύ της οδού Παπαφλέσσα και του ποταμού Γλαύκου.

Η περιοχή διαθέτει παντορροϊκά δίκτυα τα οποία εκβάλουν στη θάλασσα και αποσπασματικά δίκτυα λυμάτων του χωριστικού δικτύου, τα οποία έχουν κατασκευαστεί με προηγούμενες εργολαβίες της ΔΕΥΑΠ και εκβάλουν προσωρινά στους παντορροϊκούς αγωγούς".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις