Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστυνομικός κλοιός στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για να αποφευχθούν νέα έκτροπα

Αστυνομικός κλοιός στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης...

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από το σχολείο

Νέα ένταση σημειώθηκε έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. Έξω από το σχολείο έχουν μαζευτεί πολίτες που ήθελαν να πραγματοποιήσουν να κάνουν κινητοποίηση έξω από το ΕΠΑΛ, με την αστυνομία να τους απωθεί.

To σχολείο βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, καθώς στόχος είναι να μην επαναληφθούν τα επεισόδια της Τετάρτης στην περιοχή, με τη συμμετοχή ακροδεξιών στοιχείων.

Αστυνομικοί με ειδικά σκυλιά καθάρισαν το σχολικό συγκρότημα, εντοπίζοντας ναρκωτικά, μολότοφ και σουγιάδες και τα παρέδωσαν στους καθηγητές έτσι ώστε σήμερα το ΕΠΑΛ να λειτουργήσει κανονικά. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ περιπολούν γύρω από το σχολείο, ενώ σε ισχυρή είναι η παρουσία και αστυνομικών της ασφάλειας.

Τι βρήκε η ΕΛΑΣ στα σπίτια των ακροδεξιών μετά τα επεισόδια

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τετάρτης σημειώθηκαν νέα επεισόδια στην περιοχή, καθώς ακροδεξιοί, επιτέθηκαν εκ νέου σε φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική πορεία. 

«Ομάδα ατόμων του εθνικιστικού χώρου, τα οποία επίσης συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων στην Πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή της Σταυρούπολης, πλην όμως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την πρόθεση τους. Επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και έρριψαν διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.ά) καθώς και μία αυτοσχέδια μολότοφ» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.


Απογευματινές ώρες  την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, στην Πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στην ίδια περιοχή.

Ομάδα ατόμων του εθνικιστικού χώρου, τα οποία επίσης συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων στην προαναφερόμενη πλατεία, πλην όμως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την πρόθεση τους αυτή. Τα εν λόγω άτομα επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και έρριψαν διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.ά) καθώς και μία (1) αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν είκοσι (20) προσαγωγές ατόμων, από τα οποία ένα (1) συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με γεγονότα που έλαβαν χώρα πρωινές ώρες της 28-09-2021 έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην ίδια περιοχή, διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο ακόμη ατόμων 19 και 20 ετών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 αεροβόλο πιστόλι και
2 μαχαίρια.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία 15χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια
1 θήκη όπλου
1 μαχαίρι και 1 σουγιάς
1 κοντάρι
1 ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ και
Μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου ιδιοκτησίας του 54χρονου πατέρα του, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις