Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Στο δικαστήριο με τον Νίκο Κουρή, που ισχυρίζεται πως είναι γιος του Μίκη

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Στο δικαστήριο με τ...

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρέθηκε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, για να παραστεί στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά του Νίκου Κουρή - Θεοδωράκη που ισχυρίζεται πως είναι γιος εκτός γάμου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, που συνοδευόταν στα δικαστήρια από τον δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ζητά να μην χρησιμοποιεί ο 54χρονος άνδρας το επώνυμο Θεοδωράκης.

"Θέλουμε να ξεμπερδεύουμε γιατί μας έχει κουράσει. Πρωτοήρθε το 2014 στη ζωή μας. Δεν υπάρχει συγγένεια. Ήταν να συνεργαστώ μαζί του, δεν τα βρήκαμε γιατί ήταν κάπως απαράδεκτος. Όταν τον είδα να χρησιμοποιεί το επώνυμο σε αφίσες και συναυλίες ήταν too much. Εμένα αδελφός μου είναι ο Γιώργος Θεοδωράκης και περισσότερο για τον αδελφό μου έρχομαι".

Η κ. Θεοδωράκη δηλώνει στην αίτησή της ότι ο Νίκος Κουρής αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του πατέρα της και ότι είναι ξένο απολύτως υφ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου και άτομο παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου.

Και ζητεί από το δικαστήριο τη λήψη προσωριννών μέτρων σε βάρος του Νίκου Κουρή- Θεοδωράκη.

Ο Νίκος Κουρής είναι γνωστός με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης και διατηρεί το διαδικτυακό ραδιόφωνο με την ονομασία Mikis Radio, μέσω του οποίου προβάλει το έργο το μεγάλου συνθέτη.

Η "Εφημερίδα των Συντακτών" σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, πως ο Μίκης Θεοδωράκης το 1968 είχε αποκτήσει εκτός γάμου έναν γιο με την οικιακή του βοηθό Αλεξάνδρα Σαμοΐλη. Ο Νίκος Κουρής είναι γιος της Αλεξάνδρας Σαμοΐλη, η οποία από το 2009 δεν βρίσκεται στη ζωή. Η ΕφΣυν σημειώνει ακόμα ότι το γεγονός της γέννησης τέκνουμε γονείς τον μουσικοσυνθέτη και την οικιακή του βοηθό είχε καταγράψει και η Ασφάλεια της χούντας, η οποία παρακολουθούσε τον Μίκη, καθώς εκείνος ήταν υπό περιορισμό στη Ζάτουνα. Και παραθέτει μάλιστα και το σχετικό έγγραφο.

Επίσης προσθέτει, ότι ο Μίκης είχε πει στον αδελφό του, εν καιρώ, να δώσει στο μωρό το όνομα Μιχαήλ Θεοδωράκης, ενώ σημειώνει ότι είναι ευρέως γνωστό ότι ο Μίκης νοιαζόταν για το μωρό, φοβόταν για το σκάνδαλο και φρόντιζε για τη διευθέτηση του θέματος μέσω του αδελφού του και του δικηγόρου του Νικολάου Πάσχου.

"Θα κάνω DNA για να αποδείξω ότι είμαι βιολογικό παιδί του Μίκη"

Ο Νίκος Θεοδωράκης είπε στις δηλώσεις του πως θα κάνει εξέταση DNA προκειμένου να αποδείξει ότι είναι βιολογικό παιδί του γνωστού συνθέτη.

"Καλώ την Μαργαρίτα Θεοδωράκη να μελετήσει το τραγούδι του "νεκρού αδερφού" που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης και να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που είχα αφήσει στον Μίκη, με το οποίο δηλώνω ότι εγώ δε θέλω περιουσία και δημοσιότητα. Δεν θα ήμασταν τώρα εδώ αν δεν είχαν καταφερθεί και οι δύο εναντίον μου με αυτόν τον τρόπο" είπε, αναφερόμενος στα δύο παιδιά του συνθέτη με την Μυρτώ Αλτίνογλου.

"Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν "Νίκος Θεοδωράκης" το έκανα με τη συναίνεση του. Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο "Θεοδωράκης" αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις