Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Eκλογές διά ζώσης για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ζητά ο Σύλλογος- Η απάντηση του Πρύτανη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Eκλογές διά ζώσης γ...

Διαφωνεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών

Την αντίδραση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών προκαλεί η ηλεκτρινική ψηφοφορία στο πλαίσιο των εκλογών για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Ο Σύλλογος καλεί την Πρυτανική Αρχή να αναιρέσει την απόφαση της και να κάνει δεκτό το αίτημα του Συλλόγου για εκλογές με φυσική παρουσία. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας από την πλευρά του  απαντά πως υλοποιεί τον νόμο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει:

Το θέμα των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών ξεπερνάει τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων ή των εκπροσώπων στα συλλογικά όργανα των ΑΕΙ.

Αποτελεί προσπάθεια χειραγώγησης των συνδικαλιστικών οργάνων και των ίδιων των υπαλλήλων.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι:

·         Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία διοικητικά και αναμένεται να γίνει και η εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης και μάλιστα σε πλήρη λειτουργία των αμφιθεάτρων.

·         Οι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει ή διενεργούν rapid-test ανά βδομάδα

·         Το ίδιο το Υπουργείο δίνει την δυνατότητα να γίνουν εκλογές δια ζώσης κάτω από τους εκατό πενήντα και οι μόνιμοι είναι κάτω από εκατό πενήντα (150) και ψηφίζουν σε ξεχωριστές κάλπες από τους ΙΔΑΧ.

Παρ΄ όλα  τα παραπάνω ο Πρύτανης σε αγαστή συμφωνία με τους Διοικητικούς παράγοντες προκηρύσσει εκλογές για το  Υπηρεσιακό Συμβούλιο με ηλεκτρονική ψηφοφορία,  πλήρως εναρμονισμένος και ευθυγραμμισμένος με την πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ   όπως και σε όλα τα θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο. Υπενθυμίζουμε τις αποφάσεις για το κλείσιμο τμημάτων (στρατηγικός σχεδιασμός επί το επιστημονικότερο) ,ιδιωτικοποίηση τομέων δραστηριότητας, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, επώνυμες έδρες, συνεργασίες με ιδιωτικούς φορείς, επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο.

Οι ΙΔΑΧ είναι περίπου 260 και θα μπορούσαν με δύο κάλπες όπως ήδη έχουμε προτείνει να διενεργηθούν οι εκλογές με φυσική παρουσία .

Καλούμε την Πρυτανική αρχή να αναιρέσει την απόφαση της  και να κάνει δεκτό το αίτημα του Συλλόγου για εκλογές  με φυσική παρουσία για το Υπηρεσιακό  Συμβούλιο.

Δηλώνουμε  ότι δεν θα πάρουμε  μέρος σε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα αποσύρουμε τους υποψηφίους .

Αποφασίζουμε απεργία –αποχή από  όλες τις διαδικασίες της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας  και καλούμε και τις εφορευτικές επιτροπές να συμμετέχουν σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας  και της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα τελετών .

Ο Πρύτανης απαντώντας σχετικά επισημαίνει: "Υλοποιώ τον νόμο, δεν αποφασίζω εγώ."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις