Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι εργασίες για το ποδηλατοδρόμιο σταμάτησαν ξανά! Ο λόγος;

Πάτρα: Οι εργασίες για το ποδηλατοδρόμιο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εκεί που στα τέλη Αυγούστου οι εργασίες ξεκίνησαν (ξανά), σταμάτησαν πάλι πριν λίγες ημέρες χωρίς μάλιστα να υπάρχει αιτιολογία ή κάποιο τυπικό πρόβλημα

Σε ένα διαρκές... σταμάτα- ξεκίνα είναι οι εργασίες για το ποδηλατοδρόμιο της Πάτρας. Εκεί που στα τέλη Αυγούστου οι εργασίες ξεκίνησαν (ξανά), σταμάτησαν πάλι πριν λίγες ημέρες χωρίς μάλιστα να υπάρχει αιτιολογία ή κάποιο τυπικό πρόβλημα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δήμου.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου και Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς, «τα έργα στο ποδηλατοδρόμιο δεν έχουν σταματήσει. Έχουμε φτάσει σχεδόν στα μισά του έργου. Δεν υπάρχει κάποιο τυπικό θέμα για να μην προχωρήσει αυτό το έργο. Πιέζουμε να ολοκληρωθεί όσο γίνεται γρηγορότερα. Για λίγο σταμάτησαν οι εργασίες. Δεν υπάρχει καμία αιτιολογία. Τα έργα όπως ξέρετε γίνονται με συμβάσεις που εκτελούνται ή δεν εκτελούνται, δεν πρόκειται για κάποια υπηρεσία του Δήμου που φέρει την ευθύνη για τις διακοπές. Και όταν δεν εκτελούνται κάνουμε ό,τι προβλέπεται από τη νομοθεσία. Δεν είναι ένα πολιτικό θέμα».

Για τις περιπτώσεις στις οποίες έχουν δοθεί εξαιρετικά υψηλές εκπτώσεις προκειμένου να τα αναλάβουν, οι εργολάβοι έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι στη γωνία

Να σημειώσουμε ότι ένας από τους λόγους που πολλά έργα μένουν στάσιμα είναι οι αυξήσεις στις τιμές των υλικών. Για το θέμα είχε μιλήσει στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΤΕΕ Πάτρας, Βασίλης Αιβαλής.

Όπως είχε εξηγήσει, μεταξύ άλλων ««υπάρχουν οχλήσεις για τα έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί και υλοποιούνται ή έχουν βρεθεί οι ανάδοχοι. Ειδικά για τις περιπτώσεις στις οποίες έχουν δοθεί εξαιρετικά υψηλές εκπτώσεις προκειμένου να τα αναλάβουν, οι εργολάβοι έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι στη γωνία, Οι αυξήσεις στα υλικά, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν στο 10%, αλλά και οι αυξήσεις στο πετρέλαιο, δημιουργούν σοβαρά θέματα ως προς την υλοποίηση των έργων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις