Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aχαϊα: Πέντε καταλήψεις στα σχολεία- Μάσκες και self τεστ στη λίστα των απαιτήσεων

Aχαϊα: Πέντε καταλήψεις στα σχολεία- Μάσ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι απουσίες μπαίνουν αφού σε περίπτωση κατάληψης γίνεται τηλεκπαίδευση

Την εμφάνιση τους έχουν κάνει και φέτος οι καταλήψεις στα σχολεία της Αχαΐας.  Να θυμηθούμε ότι το φαινόμενο την περσινή χρονιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις με μαθητές να έχουν αιτήματα σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Φέτος  οι εντάσεις και τα προβλήματα στα σχολεία περιστρέφονται γύρω από τους αρνητές της μάσκας αλλά και των self tests. 

Ο αριθμός των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι μικρός, εκείνο όμως που θα μας ικανοποιούσε είναι να βρίσκονταν όλα τα σχολεία σε δια ζώσης διδασκαλία και λειτουργία

Όπως αναφέρει, ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανδρέας Ζέρβας, «σήμερα είναι υπό κατάληψη πέντε σχολεία  Ανάμεσα σε αυτά το 2ο ΕΠΑΛ που είναι  ένα επαγγελματικό Λύκειο στο οποίο γίνονται συχνά καταλήψεις  Καμία κατάληψη δεν είναι νόμιμη. Κάθε κατάληψη είναι εκ του νόμου παράνομη. Ανεξαρτήτως αιτημάτων είναι κάτι που δεν θα πρέπει να γίνεται. Τα αιτήματα εναλλάσσονται αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτά είναι η πραγματική αιτία των καταλήψεων. Να σημειώσουμε βέβαια ότι το μόνο που γίνεται με τις καταλήψεις είναι να διακόπτεται η δια ζώσης διδασκαλία. Από πέρσι σε περίπτωση κατάληψης η διδασκαλία γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης. Αυτό ήταν, θα μπορούσαμε να πούμε, το φάρμακο για τις καταλήψεις.

Ο αριθμός των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι μικρός, εκείνο όμως που θα μας ικανοποιούσε είναι να βρίσκονταν όλα τα σχολεία σε δια ζώσης διδασκαλία και λειτουργία.

Θετικό είναι ότι βλέπουμε να αυξάνονται οι εμβολιασμοί. Με το ρυθμό που έχουμε θα δούμε σύντομα θετικά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις