Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η τιτάνια μάχη του μικρού Ανδρέα- Πώς είναι σήμερα η υγεία του 11χρονου που συγκίνησε την Πάτρα

Ο μικρός Αντρέας, πριν λίγους μήνες στην...

Ο μικρός Αντρέας, πριν λίγους μήνες στην Ιταλία, Βραβείο και μετάλλιο μετά τις θεραπείες...

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Δεν ήμουν πιστός αλλά με τη βοήθεια του θεού όλα γίνονται», λέει στο thebest.gr ο πατέρας του που είναι και ο στυλοβάτης της προσπάθειάς του

Τη δική του μάχη συνεχίζει να δίνει ο 11χρονος Αντρέας που τον περασμένο Απρίλιο χρειάστηκε να ταξιδέψει από την Πάτρα στην Ιταλία. Η ιστορία του μικρού έφερε τεράστιο κύμα συμπαράστασης από ανθρώπους που ήθελαν να βοηθήσουν έμπρακτα στο να γίνει αυτό το ταξίδι σωτηρίας.

Η Οδύσσεια του Ανδρέα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020 μαζί με τη μάχη του για τη ζωή του που είναι σκληρή και τη δίνει με δύναμη και με χαμόγελο. Ακολούθησε ένας  τεράστιος αγώνας επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει ο μικρός μαθητής, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο  η οποία έγινε στην Πάτρα και εξαντλητικές χημειοθεραπείες, ενώ στη συνέχεια είχε μεταβεί σε Παιδοογκολογικό κέντρο στην Ιταλία για να υποβληθεί σε συνεδρίες ακτινοθεραπείας με πρωτόνια, μια μέθοδο που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Σήμερα, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του, συνεχίζει τις θεραπείες ενώ φαίνεται πως πλέον μπορεί να αισιοδοξεί ότι η τεράστια περιπέτεια που ζει θα έχει αίσιο τέλος

Αυτή τη στιγμή ο Αντρέας περπατάει, κάνει ένα δεκάλεπτο βάδισμα την ημέρα και λόγω των θεραπειών έχει χάσει κιλά. Συνεχίζει τον αγώνα, σηκώθηκε από το αναπηρικό καροτσάκι και κάνει σιγά και σταθερά βήματα

 Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o πατέρας του μικρού Αντρέα, Ιάσων Τσιλιγκαρίδης, που είναι και γιατρός, μετά από θεραπείες και επεμβάσεις έχει επιτευχθεί ένα υψηλό ποσοστό ίασης, Ωστόσο η μάχη συνεχίζεται καθημερινά με ένα ακόμα ταξίδι στο εξωτερικό να υπάρχει στον ορίζοντα.

«Το παιδί πάει καλά, βελτιώνεται. Συνεχίζει κάποιες χημειοθεραπείες. Μετά το ταξίδι στην Ιταλία έγινε ένα χειρουργείο. Στην Ιταλία μέσα σε 60 μέρες κάναμε 33 ακτινοβολίες. Αισιοδοξούμε για την πορεία καθώς η πάθηση που έχει, ανταποκρίνεται στις θεραπείες και έχει επιτευχθεί ένα μεγάλο ποσοστό ίασης.  Μένουν άλλοι δύο κύκλοι χημειοθεραπείας» λέει ο κ. Τσιλιγκαρίδης, ενώ μας μιλάει και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο μικρός ήρωας.

«Αυτή τη στιγμή ο Αντρέας περπατάει, κάνει ένα δεκάλεπτο βάδισμα την ημέρα και λόγω των θεραπειών έχει χάσει κιλά. Συνεχίζει τον αγώνα, σηκώθηκε από το αναπηρικό καροτσάκι και κάνει σιγά και σταθερά βήματα. Περιμένει να ολοκληρώσει τις θεραπείες του τον Φεβρουάριο. Είναι μία επίπονη διαδικασία για εκείνον. Όλη αυτή η διαδικασία τον έχει τρομάξει, όπως είναι φυσικό φοβάται τους γιατρούς. Τώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα βήματα και θα πρέπει σιγά σιγά να βρει ξανά την επαφή με τους ανθρώπους. Ίσως κλείστηκε λίγο στον εαυτό του. Και η πανδημία δεν βοηθάει. Λόγω του κορωνοϊού υπάρχει φόβος στο να βγει έξω και να βρει τους φίλους του. Ακόμα και μία απλή ίωση μπορεί να κάνει ζημιά καθώς είναι ανοσοκατασταλμένος. Με το που τελειώνει μία χημειοθεραπεία περιμένουμε να ανέβουν λίγο τα λευκά αιμοσφαίρια για να προχωρήσουμε στην επόμενη  Δεν υπάρχει μεσοδιάστημα που μπορεί να βγει».

Με τη βοήθεια του θεού όλα γίνονται, Αυτό έχω καταλάβει. Δεν ήμουν και τόσο πιστός, ίσως και λόγω δουλειάς, αλλά τώρα. Αυτό έχω να πω. Ο κόσμος βοήθησε πραγματικά. Εμείς οι γιατροί πραγματικά δεν κάνουμε τίποτα, μόνο με τη βοήθεια του Κυρίου γίνονται κάποια πράγματα. Παλιά αν μου το έλεγε αυτό κάποιος, θα γελούσα

Όπως εξομολογείται ο κ. Τσιλιγκαρίδης  η περιπέτεια και ο αγώνας ζωής που βιώνει στο πλευρό του γιού του τον έκανε να καταλάβει, αν και γιατρός, ότι όλα γίνονται με τη βοήθεια του θεού.

«Με τη βοήθεια του θεού όλα γίνονται, Αυτό έχω καταλάβει. Δεν ήμουν και τόσο πιστός, ίσως και λόγω δουλειάς, αλλά τώρα. Αυτό έχω να πω. Ο κόσμος βοήθησε πραγματικά. Εμείς οι γιατροί πραγματικά δεν κάνουμε τίποτα, μόνο με τη βοήθεια του Κυρίου γίνονται κάποια πράγματα. Παλιά αν μου το έλεγε αυτό κάποιος, θα γελούσα. Όταν θέλεις κάτι σε αυτή τη ζωή το αποκτάς αργά η γρήγορα. Πρέπει όμως να το κυνηγήσεις.  Έχω μιλήσει με άπειρους γιατρούς, έχω ζητήσει πάρα πολλές γνώμες. Κάθε παιδί στην Ελλάδα θέλει πάρα πολύ δουλειά για να γίνει καλά.  Έχω καταλάβει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία στους όγκους στο κεφάλι. Υπάρχει στη λευχαιμία» λέει αποφασισμένος να συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για κερδίσει ολοκληρωτικά ο μικρός Αντρέας τη γενναία και σκληρή μάχη που δίνει. 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις