Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 14 Οκτωβρίου 2021 στους Ελληνικούς κινηματογράφους το πολυαναμενόμενο "Dune" με τον Τιμοτέ Σαλαμέ

Στις 14 Οκτωβρίου 2021 στους Ελληνικούς ...

Η Πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας θα γίνει στο πλαίσιο της Τελετής Λήξης του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

Η πολυαναμενόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας “Dune” σε σκηνοθεσία του Καναδού δημιουργού Ντενί Βιλνέβ και σενάριο (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Φρανκ Χέρμπερτ) που υπογράφουν οι Τζον Σπάιτς, Ντενί Βιλνέβ και Έρικ Ροθ, πρόκειται να βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 σε διανομή  από την εταιρεία Tanweer και αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Στο φιλμ που εντυπωσίασε κατά την πρεμιέρα του στο πρόσφατο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, πρωταγωνιστούν οι: Τιμοτέ Σαλαμέ, Όσκαρ Άιζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα, Στίβεν Χέντερσον, Τσανγκ Τσεν, Ντέιβιντ Νταστμάλκιαν και Σάρον Ντάνκαν-Μπρούστερ.

Το 1965, η ιδιοφυία του Φρανκ Χέρμπερτ κατέθεσε το πρώτο βιβλίο ενός καθηλωτικού κόσμου επιστημονικής φαντασίας και έκτοτε οι απανταχού αναγνώστες παραμένουν μαγεμένοι από τα πολλαπλά μηνύματα και τις πρωτόγνωρες εικόνες του έπους που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το μεγαλειώδες έργο μεταφέρεται στον κινηματογράφο, είναι ίσως η πρώτη φορά που η μεταφορά του προφητικού αυτού βιβλίου διαθλά  -μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής φαντασίας- τόσο εύστοχα τους προβληματισμούς του σύγχρονου κόσμου.

Ο οραματιστής δημιουργός Ντενί Βιλνέβ, δημιουργός των φιλμ Arrival, Blade Runner 2049, Prisoners, όχι μόνο εκπληρώνει το όνειρο του να ζωντανέψει τον κόσμο του Χέρμπερτ, αλλά καταφέρνει να επιστρατεύσει την αφρόκρεμα της σύγχρονης κινηματογραφικής βιομηχανίας. Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν αρνήθηκε να συμμετάσχει σ΄ αυτήν την ταινία, κανένας ηθοποιός και κανένας συνεργάτης πίσω από την κάμερα δεν δίστασε να εμπλακεί σ΄ αυτό το μεγαλειώδες πρότζεκτ.

Στην αφοπλιστική αυτή παραγωγή πρωταγωνιστεί ένα all star καστ, με επικεφαλής τον ιδανικό για τον ρόλο του Πολ Ατρείδη Τιμοτέ Σαλαμέ, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Το απαιτητικό σενάριο φέρει την υπογραφή των Τζον Σπάιτς (Προμηθέας), Ντενί Βιλνέβ και Έρικ Ροθ (Φόρεστ Γκαμπ), που συμπύκνωσαν το έπος του Χέρμπερτ με την επιθυμία να ακολουθήσει σύντομα το δεύτερο μέρος. Τη διεύθυνση φωτογραφίας ανέλαβε ο Γκρεγκ Φρέιζερ (Lion) και τη μουσική υπογράφει ο Χανς Ζίμερ (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών).

To «Dune» του Βιλνέβ είναι μία απαράμιλλης ομορφιάς ταινία, ένα κινηματογραφικό επίτευγμα που παραμένει πιστό στο πνεύμα του βιβλίου μεταφέροντας τα οικολογικά, κοινωνικά, πολιτικά και μυστικιστικά μηνύματα του δημιουργού του Φρανκ Χέρμπερτ.

Έχει προηγηθεί η ταινία «Dune» σε σκηνοθεσία David Lynch το 1984 όπου έπαιζαν οι Kyle MacLachlan, Francesca Annis, ο Sting και η Virginia Madsen.

Σύνοψη

Ο Πολ Ατρείδης (Τιμοτέ Σαλαμέ), ο χαρισματικός διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, καλείται να υπηρετήσει το ασύλληπτο πεπρωμένο του και να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του διαστήματος για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και του λαού του. Με τις μεγάλες δυνάμεις να παρασύρονται σε μια ανελέητη σύγκρουση για το «μπαχαρικό των μπαχαρικών» του πλανήτη Αρράκις, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία, μόνο όσοι δαμάσουν τον φόβο τους θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας του Ντενί Βιλνέβ θα γίνει στο πλαίσιο της Τελετής Λήξης του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 22/9 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με εναρκτήρια ταινία το «Ένας Ήρωας - A Hero» του Ασγκάρ Φαραντί που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 3/10/2021.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture