Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποχαιρετούν τη Λιολιώ με λόγια καρδιάς

Αποχαιρετούν τη Λιολιώ με λόγια καρδιάς

Συλλυπητήρια μηνύματα

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στην Πάτρα και όχι μόνο, ο θάνατος της Λιολιώς Κολυπέρα, Προέδρου του Συλλόγου Άλμα Ζωής Αχαΐας. Τα συλληπυτήρια μηνύματα είναι πολλά και ο αποχαιρετισμός γίνεται με λόγια καρδιάς.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, για την απώλεια της Λιολιώς Κολυπέρα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της Λιολιώς Κολυπέρα . Στο μήνυμά του, αναφέρει:

 

«Με συγκίνηση και μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο με κεφάλαιο "Α", που μετέτρεψε τον προσωπικό του αγώνα σε έμπνευση για χιλιάδες άλλους και σε ισχυρό μήνυμα υγείας και ζωής.

Η Λιολιώ Κολυπέρα νικήθηκε από τον κορωνοϊό όμως ήταν μια γυναίκα που πέτυχε ένα άλμα πολύ μεγαλύτερο από την ανθρώπινη φθορά. Αυτό το άλμα, το Άλμα Ζωής, θα είναι κοντά μας και μέσα από αυτό, η Λιολιώ θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων μας».

Απόστολος Κατσιφάρας: ΛΙΟΛΙΩ έφυγες νωρίς

ήμερα πολλοί μιλούν για την ΛΙΟΛΙΩ . Το αξίζεις, το κέρδισες και θα σε συντροφεύει για πάντα. 

Το έργο σου, η προσφορά σου στο αντικαρκινικό κίνημα παραμένει ανεκτίμητη.

Τόλμησες και έσπασες τα δεσμά  του φόβου.

Χάρισες ελπίδα και αισιοδοξία σε πολλούς πάσχοντες.

Έδωσες δύναμη στο κίνημα κατά του καρκίνου του μαστού.

Κινητοποίησες φορείς και πολίτες στο ‘’ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ’’.

Συνεργαστήκαμε σε όλα τα μεγάλα γεγονότα  που άνοιξαν νέους ορίζοντες στο αντικαρκινικό κίνημα  με συνέπεια και  αξιοπρέπεια και δεν το ξεχνούμε.

Θερμά συλλυπητήρια  στον Γιώργο και τα παιδιά σου.    

ΠΓΝΠ- Ογκολογικό Τμήμα

Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε την εκδημία της αείμνηστης Λιολιώς Κολυπέρα. Η εκλιπούσα υπήρξε ανιδιοτελής αγωνίστρια, η οποία την προσωπική της μάχη με την ασθένεια τη μετουσίωσε σε φροντίδα για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Ξεχωριστή υπήρξε η προσφορά της στον ογκολογικό ασθενή με την ιδιότητα της ως Προέδρου του «Αλματος Ζωής» Αχαΐας.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ και το  Ογκολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, που συνεργαστήκαμε μαζί της, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της. Θα τη θυμόμαστε για το ήθος, τη μαχητικότητα , την ευαισθησία και, πάνω απ’ όλα, για την αγάπη της στον εμπερίστατο συνάνθρωπο.

 

Το Ογκολογικό Τμήμα  Π.Γ.Ν.Π.                 Ο Αναπληρωτής Διοικητής   Δημήτριος Μπάκος

 

Λ. Κολυπέρα: «Κοιταζόμουν περισσότερο στον καθρέφτη απ΄οτι έπρεπε και εντόπισα έγκαιρα τον καρκίνο»

 

Κώστας Μάρκου βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ

Η κοινωνία της Πάτρας αποχαιρετά μια γυναίκα που τίμησε τη δημόσια ζωή.Μια γυναίκα που σφράγισε με το ήθος, την δράση και τον δυναμισμό της κάθε γωνιά της πόλης μας. Μια γυναίκα που υπήρξε στήριγμα για εκατοντάδες άλλες γυναίκες στη δύσκολη προσωπική μάχη που έδωσαν και που η περπατησιά της θα αποτελέσει το απάνεμο λιμάνι για τις μάχες που έρχονται.

Μια άλτη ζωής που είχε να προσφέρει πολλά ακόμα.

Η πόλη κάθε Οκτώβρη θα καταφάσκει στη ζωή, όπως έκανε η Λιολιώ Κολυπέρα. Θα  φοράει τα πιο έντονα ροζ χρώματά της και μια ανεξίτηλη ανθρώπινη μπογιά θα παρελαύνει στους δρόμους της, υπενθυμίζοντάς μας την υποχρέωση για αισιοδοξία και συλλογική δράση.

Η σκέψη μου, στην οικογένεια και στους φίλους της Λιολιώς Κολυπέρα.
 
 
 

 

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας ΕΙΝΑ

Για την απώλεια της Λιολιώς Κολυπέρα

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της Λιολιώς Κολυπέρα.
Πέρα από τη δύναμη ζωής που τη χαρακτήριζε, την ανθρωπιά της και την αισιοδοξία, ήταν μια απόλυτη αγωνίστρια για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών.
Δεν ξεχνάμε τη συμβολή της στον κοινό αγώνα μας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας -και δη των καρκινοπαθων- την περίοδο των μνημονίων.
Τότε που απελπισμένοι συμπολίτες, απευθύνονταν στην ΕΙΝΑ και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης για να έχουν πρόσβαση στις εξετασεις, τα φάρμακα και τις χημειοθεραπείες.
Η Λιολιω θα είναι παρούσα σε κάθε προσπάθεια των ανθρώπων για το δικαίωμα στην υγεία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α
Ζιαζιάς Δημήτρης, πρόεδρος
Αμανατίδης Θεόφιλος, γραμματέας

 

Θανάσης Παπαδόπουλος: Η Λιολιώ Κολυπέρα δίδαξε με το προσωπικό της παράδειγμα

Με αφορμή το θάνατο της Λιολιώς Κολυπέρα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Μια μεγάλη αγωνίστρια της ζωής, μια γυναίκα που δίδαξε με το προσωπικό της παράδειγμα, που ενέπνευσε με το ανεξίτηλο κοινωνικό της αποτύπωμα και διακρίθηκε μέσα από την ανεκτίμητη προσφορά της, έφυγε από κοντά μας.


Η πάντα χαμογελαστή Λιολιώ Κολυπέρα, η πρωτεργάτης του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ‘Άλμα Ζωής’, υπήρξε πηγή δύναμης και εμψύχωσης για χιλιάδες γυναίκες που βρέθηκαν αντιμέτωπες με την ασθένεια και αφιέρωσε τη ζωή της σ’ ένα αδιάκοπο αγώνα για την πρόληψη της νόσου και την υποστήριξη των ασθενών, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες με πανελλήνια απήχηση.


Στους οικείους της και σ’ όλες τις συνεργάτιδες της στο ‘Άλμα Ζωής’, θέλω να εκφράσω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια».

 

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση για την απώλεια

της Λιολιώς Κολυπέρα

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών εκφράζουν την βαθειά τους θλίψη για την απώλεια της Λιολιώς Κολυπέρα μιας διακεκριμένης και δραστήριας με μεγάλη προσφορά συμπολίτισσάς μας, μιας γενναίας μαχήτριας της ζωής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

 

Το Τμήμα Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για την απώλεια της αγωνίστριας της ζωής, Λιολιώς Κολυπέρα.

Μιας πραγματικής μαχήτριας που άπλωσε χέρι στήριξης σε εκατοντάδες γυναίκες που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Η Λιολιώ Κολυπέρα με τον αγώνα της έκανε την πάσχουσα γυναίκα να μιλάει ανοιχτά για την ασθένειά της κι έτσι να κοιτάει κατάματα τον εχθρό της και να τον αντιμετωπίζει. Αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη νίκη που πέτυχε η αγαπημένη μας Λιολιώ.

Κι αυτή η νίκη μέσα από τις βαθιές ρίζες που άπλωσε με το πολύπλευρο έργο της, θα αποτελεί φάρο για κάθε γυναίκα αλλά και την κοινωνία ολόκληρη.
Η «ΦΛΟΓΑ» απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της αλλά και σε όλες τις μαχήτριες του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Αχαΐας.       

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντώνη Κουνάβη

 

 Η είδηση του θανάτου της Λιολιώς Κολυπέρα συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, σκορπίζοντας θλίψη και βαθιά συγκίνηση.

Με την ανεκτίμητη προσφορά της, η Λιολιώ Κολυπέρα υπήρξε ένας φωτεινός φάρος κοινωνικής αλληλεγγύης, μια γυναίκα – σύμβολο που με το «Άλμα Ζωής» συμπαρέσυρε χιλιάδες γυναίκες, και όχι μόνο, σε έναν ωραίο αγώνα ελπίδας και αισιοδοξίας, σε έναν αγώνα για την ίδια τη ζωή.

Ως συνεπής και ασυμβίβαστη αγωνίστρια, η Λιολιώ Κολυπέρα αφήνει πίσω της μια σημαντική παρακαταθήκη, η οποία είναι βέβαιο ότι θα τιμηθεί δεόντως από τις συνοδοιπόρους της, από την αγαπημένη μας πόλη.

Στον σύζυγο της Γιώργο, καθώς και στα παιδιά της, εκφράζω τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια μου.

 

ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση για τη μεγάλη απώλεια της Λιολιώς Κολυπέρα: «Φτωχότερη η τοπική μας κοινωνία από σήμερα με το φευγιό της αγαπημένης μας φίλης Λιολιώς Κολυπέρα. Έσβησε για πάντα το χαμόγελο που έδινε «ζωή» σε χιλιάδες γυναίκες που νοσούσαν από καρκίνο και απολάμβαναν τη θερμή της στήριξη και αγκαλιά. Έστρεψε τα βλέμματα όλων σε ένα σκοτεινό κόσμο, «φωτίζοντάς» τον με αισιοδοξία και δύναμη. «Του χρόνου να μη λείπει καμία μας...», συνήθιζε να έλεγε και έγινε σύνθημα! Δεν θα λείπεις Λιολιώ. Από καμία καρδιά! Καλό ταξίδι στο φως Αγωνίστρια!».

 

Για την απώλεια

της Λιολιώς Κολυπέρα

 

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και οι εργαζόμενοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη, για την απώλεια της Λιολιώς Κολυπέρα μιας διακεκριμένης συμπολίτισσας και γενναίας αγωνίστριας της ζωής.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

 

 

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ

      Πέτρος Βάης

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας για την απώλεια της Λιολιώς Κολυπέρα.

 

Με μεγάλη  συγκίνηση και θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή η Λιολιώ Κολυπέρα. Μια ακούραστη μαχήτρια της ζωής. Πρωτοστάτησε  στον αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου και εμφύσησε δύναμη και κουράγιο στις  γυναίκες που δοκιμάζονται.

Ελάχιστο καθήκον μας να συνεχίσουμε το παράδειγμά της, αυτό της ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής  αλληλεγγύης. Να κάνουμε το Άλμα από το ατομικό στο συλλογικό, από την ασθένεια στην ελπίδα και τη ζωή.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στους οικείους της.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

Kαθηγήτρια Ιατρικής,  Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Υπεύθυνη Υγείας ΚΙΝ.ΑΛ. Δυτικής Ελλάδος

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΝ.ΑΛ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Λιολιώ Κολυπέρα υπήρξε αληθινή αγωνίστρια σε όλους τους τομείς της ζωής. Έδωσε μάχες για την προσωπική της υγεία, στάθηκε στο πλευρό όλων όσοι χρειάστηκαν τη  βοήθεια της, ήταν μια υποδειγματική μητέρα και σύζυγος. Υπηρέτησε με συνέπεια τους σκοπούς και τους στόχους του Συλλόγου Άλμα Ζωής, πάντα παρούσα στις εκδηλώσεις του. Στη ζωή, γνωρίζεις ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή που τους συναντάς, αντιλαμβάνεσαι πως ενώ δεν σε ενώνει μέχρι εκείνη την στιγμή κάτι, κανένας δεσμός αίματος, θα «ενωθείς» μαζί τους, μ’ έναν τρόπο μοναδικό. Και αυτό κατάφερε να πετύχει η Λιολιώ Κολυπέρα.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, αγωνιζόταν με εκείνο το ανεξάντλητο πείσμα της. Εκεί που η υγεία της επιδεινώνονταν, εκείνη έλεγε μέσα της, «δεν θα πέσω, κι αν πέσω θα σηκωθώ ξανά, και ξανά…».

Ο Σεπτέμβριος στάθηκε ο μήνας ο σκληρός. Στον αγαπημένο της σύζυγο Γιώργο, και τα παιδιά της, θα μένει η ζεστασιά και η περηφάνεια της παρουσίας της, η εντιμότητα και οι ηθικές βάσεις του παραδείγματός της  με τις οποίες αγκαλιά πορεύτηκαν.

Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη και ευχόμαστε στην οικογένεια της γρήγορη ανακούφιση, που και η ίδια θα το επιθυμούσε»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις