Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πώς να ενισχύσεις τη συνειδητότητά σου

Πώς να ενισχύσεις τη συνειδητότητά σου

3 απλοί τρόποι

Λένε πως το κλειδί για την ενσυνειδητότητα βρίσκεται στις δραστικές αλλαγές. Φέτος όμως, γιατί να μην δοκιμάσεις κάτι πιο απλό;

Δεν χρειάζεται να πας σε κάποιο καταφύγιο ή να αλλάξεις εντελώς τον τρόπο ζωής σου.Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι με ελάχιστη προσπάθεια και υπομονή.

Τι είναι η ενσυνειδητότητα
Η ενσυνειδητότητα είναι η κατάσταση κατά την οποία έχεις πλήρη επίγνωση της παρούσας στιγμής, του εσωτερικού και εξωτερικού σου περιβάλλοντος. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαλογισμού που επικεντρώνεται στην αναπνοή, το σώμα ή τις σκέψεις σου. Η συγκεκριμένη κατάσταση αφορά την κατάρριψη των μοτίβων σκέψεων που λειτουργούν εναντίον μας ή αντί για εμάς. Όταν ασκείται τακτικά, η ενσυνειδητότητα μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το στρες και να βελτιώσει την ευεξία.

Για να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα χρειάζεστε τρία πράγματα:

  • Καθαρό μυαλό
  • Ήρεμο σώμα
  • Αίσθηση ανοιχτότητας

3 απλοί τρόποι για να ενισχύσεις την ενσυνειδητότητά σου
Ξύπνα λίγο νωρίτερα το πρωί και πήγαινε μια βόλτα. Αυτή η απλή αλλαγή στην καθημερινή σου ρουτίνα μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας συνήθειας.

Καθώς περπατάς, δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεται το σώμα σου εκείνη τη στιγμή. Νιώσε το κάθε πόδι σου στο έδαφος, νιώσε τους μυς των ποδιών σου να κινούνται καθώς περπατάς. Άκου τι συμβαίνει γύρω σου και βάλε αργά το ένα πόδι μπροστά από το άλλο.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, αφιέρωσε τουλάχιστον μερικές στιγμές για ανάπαυση και βαθιά χαλάρωση. Παρατήρησε πώς αισθάνεσαι το σώμα σου. Αναλογίσου πώς νιώθεις.  Έχεις άγχος; Βαριέσαι; Τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό, εκείνη τη στιγμή;

Τις επόμενες ημέρες, εξασκήσου σε αυτό για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου - πήγαινε για έναν σύντομο περίπατο ή αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναπνεύσεις βαθιά.

Επιπλέον, μια απλή ρουτίνα γιόγκα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εστιάσεις στην αναπνοή σου και να χαλαρώσεις το μυαλό σου. Η γιόγκα είναι επίσης μια φανταστική άσκηση για το σώμα και θα σε βοηθήσει να νιώσεις γειωμένος. Αν είσαι αρχάριος στη γιόγκα, ξεκίνα με μια απλή άσκηση, όπως ο χαιρετισμός του ήλιου- είναι εύκολη να την ακολουθήσεις και ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις το νέο σου ταξίδι στην ενσυνειδητότητα.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις πιο προχωρημένες στάσεις, όπως η στάση του σκύλου, που θα σε βοηθήσει στη χαλάρωση και τη συγκέντρωση.

Τέλος, η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας είναι μια απλή πρακτική που μπορεί να ανακουφίσει από το άγχος και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας. Σε ωθεί να έχεις μεγαλύτερη επίγνωση των σκέψεων και του σώματός σου, καθώς και του τρόπου με τον οποίο αυτά επηρεάζουν το ένα το άλλο. Σου δίνει επίσης την ευκαιρία να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, χωρίς να νιώθεις ενοχές γι' αυτό.

Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο να σπάσεις τις παλιές σου συνήθειες, αλλά με τον καιρό θα γίνει πιο εύκολο. Θα αρχίσεις να παρατηρείς πώς η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας έχει επηρεάσει τη ζωή σου σε πολλά επίπεδα και ότι είσαι σε θέση να ζεις περισσότερο την παρούσα στιγμή με τους γύρω σου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά