Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Η απάντηση στο thebest για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Η απάντηση στ...

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα φετινά παράδοξα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την αποψίλωση τμημάτων των πανεπιστημίων,  όπως και η κατάργηση της Νομικής Σχολής που είχε δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκαν στον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα από το thebest και την Διευθύντρια Σύνταξης Γιώτα Κοντογεωργοπούλου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 85η ΔΕΘ.

«Έχω προσεγγίσει το πρόβλημα από την οπτική που αφορά τους υποψηφίους που μένουν εκτός των πανεπιστημιακών τμημάτων και όσους ενώ θα μπορούσαν να έχουν περάσει έχουν επίσης μείνει εκτός.

Τα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα απειλούνται σε σχέση με τη βιωσιμότητά τους. Θα το δούμε έντονα το φαινόμενο αυτό και την χρονιά που έρχεται, αν συνεχιστεί για μια ακόμη φορά η εφαρμογή του συστήματος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής" υπογράμμισε στην απάντησή του προς το thebest ο Αλέξης Τσίπρας.

"Το επομενο διάστημα θα ερθουμε σε επαφή με τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων της χώρας. Θεωρώ ότι έχουν κι αυτές μια ευθύνη ιδίως σε σχολές που υπήρξε μια ακατανόητη προσέγγιση κι έμειναν χωρίς φοιτητές.

Η δική μας δέσμευση είναι η ενίσχυση των περιφερειακών πανεπιστημίων. Ανέλυσα και χθες στην ομιλία μου πως σε βαθος 4ετιας θα έχουμε αύξηση των δαπανών για την ανώτατη εκπαίδευση. Τα περιφερειακά πανεπιστημία ήταν και παραμένουν μια από τις μεγάλες μας έγνοιες", τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις