Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι ένορκοι στη δίκη είναι όλοι άντρες - Το "βέτο" της υπεράσπισης

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι ένορκοι στ...

Οι δικηγόροι της κατηγορούμενης ζήτησαν την εξαίρεση τριών γυναικών ενόρκων στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι - Πίσω από τη θέση της 36χρονης κάθισε η Ιωάννα

Αποκαλύψεις σχετικά με τη σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά και τις θέσεις που κάθισαν οι εμπλεκόμενοι στην αίθουσα, στη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

 
Ένας από τους δικηγόρους του θύματος, ο Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνα Στεφανίδου "T-live" στον Alpha, εξήγησε για ποιο λόγο οι τέσσερις ένορκοι της δίκης θα είναι όλοι άνδρες, μετά από κλήρωση που έγινε, αλλά και το δικαίωμα της υπεράσπισης να ζητήσει την εξαίρεση τριών εξ αυτών.

 
"Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν", είπε. Εκτιμάται ότι η υπεράσπιση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι και ουδέτεροι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που πιθανώς συνδεθούν συναισθηματικά με την Ιωάννα και τα όσα έζησε και απωλέσουν το στοιχείο της αντικειμενικότητας και ουδετερότητας που πρέπει να τους διέπει.

Να σημειωθεί ότι και ο πρόεδρος της έδρας, αλλά και ο εισαγγελέας θα είναι άνδρες, ενώ τη σύνθεση του δικαστηρίου θα συμπληρώσουν δύο τακτικές δικάστριες που θα είναι γυναίκες.


 Όσον αφορά τη θέση στην οποία κάθισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι έκατσε πίσω από την καρέκλα όπου θα καθόταν η κατηγορούμενη. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, κάθισε εκεί γιατί εκεί βρήκε θέση. Πίσω της κάθισαν οι γονείς της και ο αδερφός της.

"Δεχόταν αρκετές εισηγήσεις από τους γιατρούς της και το συγγενικό περιβάλλον της για να μην παραστεί στη δίκη", είπε ο κ. Νίκος Αλεξανδρής, προσθέτοντας πως η Ιωάννα "εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους". Όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από το σπίτι της και ήρθε σε επαφή με τόσο κόσμο και χαρακτήρισε "ασέβεια" της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

"Ήταν ασέβεια της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο. Όποτε αποφασίσει να εμφανιστεί στο δικαστήριο η Ιωάννα θα είναι εκεί να την αντιμετωπίσει", είπε ο κ. Αλεξανδρής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις