Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Mαθητής ζαλίστηκε και έπεσε στο προαύλιο- Λιποθύμησε ο αδερφός του

Ηλεία: Mαθητής ζαλίστηκε και έπεσε στο π...

Και οι δύο στο νοσοκομείο

Ένα δυσάρεστο γεγονός συνέβη στο δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου, όταν μαθητής της 6ης δημοτικού ζαλίστηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, αφού χτύπησε στην σιδερένια βάση του προαυλίου.
Κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο και ενημερώθηκαν οι γονείς του. Το άσχημο είναι όμως, ότι βλέποντας ο αδερφός του μαθητή το συγκεκριμένο συμβάν, υπέστη σοκ και λιποθυμικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί και αυτός στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

 
Για το όλο θέμα η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου κο Αθανάσιο Κατσίμπελη που τόνισε χαρακτηριστικά για το συμβάν: «Σας αναφέρω πως κατά τη διάρκεια του Αγιασμού στη σχολική μας μονάδα σήμερα (σ.σ. χθες) μαθητής της Στ’ τάξης του σχολείου μας είχε σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο οδήγησε στον τραυματισμό του, καθώς έπεσε με το κεφάλι στην τσιμεντένια βάση του προαυλίου. Κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο και ενημερώθηκαν οι γονείς του. Ο μαθητής δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από την κα.Ελένη Τερζοπούλου γονέα και εκπαιδευμένη διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνεπικουρούμενη από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κα. Αικατερίνη Παπαδοπούλου και εμού προσωπικά. Το ασθενοφόρο χρειάστηκε 22 λεπτά για να έρθει και να παραλάβει τον μαθητή.

Εν τω μεταξύ είχε έρθει στο σχολείο και ο πατέρας του μαθητή ο οποίος συνόδευσε και τον άλλο του γιο στο νοσοκομείο, καθώς ο μικρός υπέστη σοκ από το λιποθυμικό επεισόδιο και τον τραυματισμό του αδελφού του. Ο μαθητής μας θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Πύργου για περαιτέρω εξετάσεις και παρακολούθηση.

Στο νοσοκομείο προσήλθε και ο διευθυντής του σχολείου συνοδευόμενος από την εκπαιδευτικό κα. Αικατερίνη Παπαδοπούλου και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της υγείας των μαθητών. Το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί σε θέματα πρώτων βοηθειών και να διοριστούν στα σχολεία σχολικοί νοσηλευτές.

 
Ως διευθυντής του Σχολείου προτείνω στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και στον Δήμο Πύργου να βραβεύσουν την κα Ελένη Τερζοπούλου, διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και γονέα του σχολείου μας για την ανιδιοτελή προσφορά της και για το γεγονός πως η παρουσία της βοήθησε ώστε να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες».

 

πηγή patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις