Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε

Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε

Της Βίβιαν Σαμούρη Αντιδημάρχου Υγείας και Πρόνοιας στο Δήμου Πατρέων

Μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, με το 4ο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών, η πολύπαθη -μετά από μια δεκαετία σφοδρής οικονομικής ύφεσης- ελληνική κοινωνία, έρχεται αντιμέτωπη με τις κερδοσκοπικές τάσεις, που συνεπάγεται αυξήσεις, ανεξέλεγκτων διαστάσεων, σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και βασικά καταναλωτικά αγαθά. 

Μάλιστα, αν και βρισκόμαστε στην αρχή του φαινομένου, δηλαδή πριν την κλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων, οι πρώτες ιλιγγιώδεις αυξήσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά. Ενδεικτικά: η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει ήδη αυξηθεί κατά 37,94%, της βενζίνης κατά 52,14%, της σόγιας κατά 17,10%, του καφέ κατά 26,59%, του γάλακτος κατά 20,06%, του καλαμποκιού κατά 35,64%, των πουλερικών κατά 16,64%, του χαλκού κατά 33,19%, του αλουμινίου κατά 26,54% κ.λπ.

Για να αντιληφθούμε, δε, το μέγεθος του προβλήματος, στα ήδη επιβαρυμένα, τους τελευταίους μήνες, με αυξήσεις της τάξεως του 30%, τιμολόγια του ρεύματος, επίκειται να αθροιστεί άμεσα μια ακόμη αύξηση (σ.σ.: αναμένεται να αγγίξει συνολικά το 50%), κάτι που θα επιφέρει, εύλογα, περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού και μπαράζ λουκέτων ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις.

Το πλέον απελπιστικό, δε, είναι το γεγονός πως οι κυβερνώντες ουδεμία διάθεση επιδεικνύουν να αναχαιτίσουν ουσιαστικά αυτό το κύμα αυξήσεων (π.χ. μέσω μείωσης των φόρων κατανάλωσης  στο ρεύμα και τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις εκτοξεύσεις των τιμών), αλλά αντίθετα περιπαίζουν τους οικονομικά αδύνατους πολίτες, προτρέποντάς τους να κάνουν… έρευνα αγοράς (π.χ. της πλατφόρμας e-katanalotis για τα σούπερ μάρκετ, του παρατηρητηρίου τιμών βενζίνης για τα καύσιμα και της energycost.gr  για τις τιμές του ρεύματος κλπ.)! Φυσικά, επίκεινται εξαγγελίες από τη ΔΕΘ -εν είδει υποτίθεται μέτρων ανακούφισης-, οι οποίες είναι βέβαιον πως θα αποτελούν ημίμετρα, που θα παραπέμπουν ευθέως σε νέα επικοινωνιακά τρικ…

Κι αυτό ο λαός το γνωρίζει καλά, το έχει νιώσει βίαια στο πετσί του, όταν π.χ. μεσούσης της καραντίνας του έκοβαν το ρεύμα, τον απέκλειαν αναίτια και με περίσσια αναλγησία από τις δήθεν επιδοτήσεις για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, τον έστελναν στα συσσίτια για να ταΐσει την οικογένειά του, του ματαίωναν την εγχείρηση, γιατί μετάλλαξαν άστοχα τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσηλευτικά ιδρύματα μιας νόσου, του κορωνοϊού κ.ά.π. 

Εμείς, ως δημοτική Αρχή, καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου, σταθήκαμε στο πλευρό των αδυνάτων, κατορθώνοντας με αδιάλειπτο πάθος και τη δέουσα μαχητικότητα να επανασυνδέσουμε ρεύματα, να στηρίξουμε ποικιλότροπα να σταθούν όρθιοι και με αξιοπρέπεια οι συμπολίτες μας, που τους γονάτισαν οι πολιτικές τους.

Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και τώρα, αντιστεκόμενοι στα σχέδια των απανταχού κερδοσκόπων, που δημιουργούν κοινωνικά αδιέξοδα, επιφέροντας όξυνση των ανισοτήτων -από την αύξηση της ανεργίας, την απώλεια εισοδήματος, την εξάρθρωση των μικρών επιχειρήσεων. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις