Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Παλμός και συγκίνηση στη συναυλία του Χρήστου Λεοντή που ξεκίνησε με απόδοση φόρου τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παλμός και συγκίνηση στη συναυλία του Χρ...

Στη συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας τραγούδησαν οι Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Ιωάννα Φόρτη

Το βράδυ του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου 2021 έγινε στην Πάτρα ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 μέσα από τη συναυλία του εκλεκτού συνθέτη Χρήστου Λεοντή με τίτλο «Καντάτα Ελευθερίας» που άφησε έντονο το αποτύπωμα σε όσους την παρακολούθησαν στο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», στην Ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα.

Ο Χρήστος Λεοντής και όλοι οι συμμετέχοντες, ιδιαίτερα φορτισμένοι από την πρόσφατη απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, τίμησαν τον σπουδαίο συνθέτη στην έναρξη της βραδιάς, με το κοινό όρθιο να τραγουδάει «Στο περιγιάλι το κρυφό».

Αμέσως μετά, ο λόγος του Μακρυγιάννη, του Σολωμού και του Ρήγα Φεραίου μέσα από τη μελωδία που τους έδωσε ο Χρήστος Λεοντής συγκλόνισε το κοινό, μέσα από τις φωνές των αφηγητών Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου και Ουρανίας Μπασλή, των ερμηνευτών Μίλτου Πασχαλίδη, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Ιωάννας Φόρτη και τη Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς.

Ο Θούριος του Ρήγα, ξεσήκωσε όσους παρευρίσκονταν τραγουδώντας μαζί με τους συμμετέχοντες στη σκηνή «Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ακούστηκαν τραγούδια από τη παλιότερη αλλά πρόσφατη συνθετική δραστηριότητα του Χρήστου Λεοντή με μελοποιήσεις σπουδαίων ποιητών όπως Βάρναλη, Λόρκα, Ρίτσο και άλλους.

Ο Χρήστος Λεοντής ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πατρέων και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία ήταν παρούσα και προλόγισε το αφιέρωμα, για τη διοργάνωση και φιλοξενία της εκδήλωσης. Στο τέλος της βραδιάς, εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού προσφέρθηκαν σε όλους τους συντελεστές αναμνηστικά δώρα του Διεθνούς Φεστιβάλ ευχαριστώντας τους για τη δυνατότητα που δόθηκε στους κάτοικους της Πάτρας να παρακολουθήσουν μια από τις υψηλότερου επιπέδου παραγωγές που έχουν παρουσιαστεί στην πόλη μας και ειδικά για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Η συναυλία συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture