Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο εφιάλτης 29χρονης ανεμβολίαστης που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό: «Δεν μπορούσα να πιω ούτε νερό»

Ο εφιάλτης 29χρονης ανεμβολίαστης που νο...

«Έπαθα πνευμονική εμβολή από τον κορωνοϊό», λέει η νεαρή γυναίκα - Δίπλα της στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν με κορωνοϊό δύο, επίσης, νεαρές γυναίκες

«Δεν μπορούσα να πιω ούτε μια γουλιά νερό», δηλώνει η 29χρονη που νόσησε από κορωνοϊό και παρά το νεαρό της ηλικίας της πάλεψε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο.

Η πνευμονική εμβολή που της προκάλεσε ο κορωνοϊός ίσως να είχε αποτραπεί αν είχε εμβολιαστεί.

Η Ζωή Παντζαρτζή είναι η περίτρανη απόδειξη πως ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. «Έπαθα πνευμονική εμβολή από τον κορωνοϊό. Δεν θυμάμαι καμιά γρίπη να προκαλεί πνευμονικές εμβολές ή θρομβώσεις», είπε στο Mega.

Πάλεψε 10 μέρες στο νοσοκομείο. Η μάχη όμως συνεχίζεται και στο σπίτι όπου προσπαθεί να αναρρώσει. «Και ούτε θυμάμαι να φορούσαμε κάλτσες. Ούτε μετρούσαμε το οξυγόνο μην έχει πέσει, ούτε να πίνουμε σιρόπια, ούτε να βαράμε τέτοιες ενέσεις», επισημαίνει.

«Δύο νέες γυναίκες δίπλα μου»

«Δεν υπάρχει κορωνοϊός και κοντέψαμε να μη γυρίσουμε σπίτι μας. Φάγαμε νύχτες με πυρετό, κλάματα, αναγούλες. Στα διπλανά κρεβάτια του νοσοκομείου, δεν είχε ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα αλλά δύο εξίσου νέες γυναίκες. Δύο κοπέλες δίπλα μου. Είναι 40 ετών και έχει πνευμονία 70% και παλεύει η κοπέλα κάθε μέρα», συμπληρώνει η Ζωή.

Ύστερα από 10 ημέρες νοσηλείας, η καθημερινότητα της 29χρονης Ζωής είναι Γολγοθάς. Οξύμετρα, φάρμακα, βιταμίνες και ενέσεις θα τη συντροφεύουν για αρκετούς μήνες.

«Είμαι στεναχωρημένη εγώ, οι γονείς μου, οι φίλοι μου. Βγήκα από το νοσοκομείο και έχω φοβία μην πάθω κάτι», τονίζει.

Οι στιγμές που έζησε στο κρεβάτι του νοσοκομείου παραμένουν ανεξίτηλες στην μνήμη της: «Ακόμα δεν έχω βγει. Εδώ με τους ορούς. Τα μπουκάλια εκεί άφθονο νερό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις