Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τζουβελέκης: Νέοι κάτω των 40 το 18-20% των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται

Τζουβελέκης: Νέοι κάτω των 40 το 18-20% ...

Όσα είπε ο αν. καθηγητής πνευμονολογίας και Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αργύρης Τζουβελέκης κατά τη διάρκεια της ημερίδας του thebest.gr

Ένα 18 με 20 % του ποσοστού των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται είναι νέων κάτω των 40 ετών τόνισε ο αν. καθηγητής πνευμονολογίας και Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αργύρης Τζουβελέκης κατά τη διάρκεια της ημερίδας του thebest.gr την περασμένη Δευτέρα.

«Τα προβλήματα με την φυσική νόσηση είναι αρκετά. Δεν είναι μόνο η οξεία φάση της νόσησης αλλά και η όψιμη, δηλαδή το μετά, τι κατάλοιπα αφήνει η νόσηση ειδικά σε νέους ανθρώπους» επεσήμανε ο κ. Τζουβελέκης.

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία πλέον που έρχονται και από εμάς στην Ελλάδα αλλά και από την Αμερική όπως η δημοσιευμένη επιστημονική έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό Jama. Έρευνα που έρχεται από την Αμερική και δείχνει ότι σε δείγμα 3220 νέων μεταξύ 18-34 ετών το 1/5, δηλαδή το 20% νοσηλεύτηκε ενώ το 10% κατέληξε να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και το 3% πέθανε. Το ποσοστό αυτό στους 3.220 είναι αρκετά υψηλό, και υψηλότερο από το ποσοστό που σκοτώνεται σε τροχαία. Μιλάμε πλέον για 4.500.000 νεκρούς παγκοσμίως».

 

 

«Δεν μπορούμε να μιλάμε πια για πειραματικά εμβόλια»

Έχουμε 5,6 δισεκατομμύρια δόσεις και με αυτό το νούμερο μέχρι στιγμής ισοφαρίσαμε σε δόσεις, εμβόλια που κυκλοφορούν εδώ και 20 με 30 χρόνια. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για πειραματικά εμβόλια, τόνισαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Επισήμως το εμβόλιο της Pfizer πήρε επίσημη έγκριση στις 23 Αυγούστου, ενώ μέχρι τώρα είχε έγκριση της κατ’ επείγουσας ανάγκης. Έχει πάρει έγκριση για ηλικίες άνω των 16 ετών και αναμένεται να πάρει σύντομα και για τις ηλικίες 12 έως 16, ενώ αυτή την στιγμή υπάρχει αίτημα από την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία να δοθεί έγκριση και για ηλικίες 5 έως 11 ετών αφού το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα σε αυτές τις ηλικίες από 36.000 έφτασαν στις 72.000, δηλαδή διπλασιάστηκαν. Μιλάμε για εταιρία που αριθμεί 67.000 μέλη επιστημόνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις