Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπονάνος: «Κοιλιά» στον εμβολιασμό στην Αχαΐα- Πέσαμε από τους 3.500 εμβολιασμούς στους 150

Μπονάνος: «Κοιλιά» στον εμβολιασμό στην ...

Τι ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το thebest.gr

Για «κοιλιά» στον εμβολιασμό στην περιοχή μας έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το thebest.gr σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τίτλο εμβόλιο COVID-19: Μύθοι και Αλήθειες. Όπως είπε ο κ. Μπονάνος, από τους 3500 εμβολιασμούς σε καθημερινή βάση έχουμε πέσει στους 150 με 350 κατά μέσο όρο ημερησίως.

«Στην Π.Ε. Αχαΐας έχουμε 152.911 πλήρως εμβολιασμένους ενώ 161.000 με 1 δόση. Πράγμα που σημαίνει ότι σε γενικό πληθυσμό περίπου 311.000 δεν ξεπερνάμε το 60% σε εμβολιασμένο πληθυσμό.

Πανευρωπαϊκώς ως χώρα υστερούμε με μόλις 55% πλήρως εμβολιασμένων ενώ στις μεσογειακές χώρες που έχουμε την ίδια ιδιοσυγκρασία ως λαοί έχουμε την Ισπανία με 69% πλήρως εμβολιασμένων αλλά και το θαύμα της Πορτογαλίας που ανέτρεψε το κλίμα που υπήρχε αρχικώς και έχει φτάσει στο 74% σε πλήρως εμβολιασμένους και είναι πολύ κοντά στο 80% που είναι το επιθυμητό ποσοστό ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

 

 

Στοιχεία για την περιοχή Π.Ε. Αχαΐας, ως τις 30/8

Την τελευταία εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή της Πάτρας έχουν φτάσει τα 754 ενώ μία εβδομάδα πριν (23/8) ήταν 561. Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση και σε απόλυτο αριθμό αν αναλογιστούμε ότι όταν «έκλεισε» η Αχαΐα είχε ενεργά κρούσματα 810 με 815.

Παρόλο που το σύστημα δεν υφίσταται στην παρούσα φάση την ίδια πίεση όπως στο πρόσφατο παρελθόν 9 στα 10 περιστατικά αφορούν ανεμβολίαστους.

Χρειαζόμαστε 1.000.000 εμβολιασμένους ώστε να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας, την ίδια ώρα που η μετάλλαξη Δ μεταδίδεται 8,5 φορές πιο γρήγορα από την βρετανική Α που ήταν η κυρίαρχη μετάλλαξη το προηγούμενο καλοκαίρι» κατέληξε ο κ. Μπονάνος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις