Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κικίλιας: Η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μόνο τοπικά lockdown, έρχονται εμβολιασμοί ακόμη και έξω από ιερούς ναούς

Κικίλιας: Η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μόνο ...

«Δεν είναι στην πρόθεση να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά lockdown», επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την έναρξη ενός πιλοτικού σχεδίου το οποίο θα αφορά σε εμβολιασμούς πολιτών έξω από τις εκκλησίες ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.


«Θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς», ενώ παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών στην Κρήτη, εκεί που μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού του Υπουργείου θα βρίσκονται σε κεντρικούς ναούς μεγάλων αστικών κέντρων από την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να εμβολιάσουν πολίτες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πειστεί για την αξία του εμβολίου.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει καταλήξει με σαφήνεια για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών. Είναι θέμα ηθικής τάξεως. Βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε ισχνή μειοψηφία τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα.

Για τα κενά που θα προκύψουν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας είπε αρχικά ότι «δεν αντιδρούν οι υγειονομικοί παρα μόνο ορισμένοι συνδικαλιστές» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι θα εμβολιαστούν.


«Οι υγειονομικοί δεν αντιδρούν, κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν. Πάνω από το 94-95% των γιατρών έχουν εμβολιαστεί. Όσον αφορά τους νοσηλευτές που είναι η καρδιά του ΕΣΥ, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν εμβοίαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται».

Μόνο τοπικά lockdown
«Δεν είναι στην πρόθεση (της Κυβέρνησης) να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά μέτρα εφόσον χρειαστεί».

Μιλώντας και με επιστημονικά δεδομένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως μειώνεται 20 φορές ο κίνδυνος στους 60 ετών και άνω για όσους έχουν εμβολιαστεί.

 
«Εννιά στους δέκα που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Με κοροναϊό νοσηλεύονται τέσσερα νεογνά και δέκα παιδάκια , ενώ ένα είναι διασωληνωμένο», ανέφερε.

Ακόμη σχετικά με την αντίδραση των ιδιωτικών εργαστηρίων για το χαμηλό κόστος στα 10 ευρώ των rapid test, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι θα πρέπει αυτά να συνυπολογίζουν και τον όγκο των εξετάσεων, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί καθώς η διατίμηση αφορά πεδίο άλλου υπουργείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις