Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς ο κορωνοϊός «χτυπά» τους ανεμβολίαστους νέους- Πόσοι νοσηλευτήκαν στο νοσοκομείο του Ρίου

Πώς ο κορωνοϊός «χτυπά» τους ανεμβολίαστ...

Τι λέει ο Αργύρης Τζουβελέκης, πνευμονολόγος - υπεύθυνος της Α κλινικής covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου

Στις ηλικίες των ανεμβολίαστων ασθενών με κορωνοϊό, στο νοσοκομείο του Ρίου, τους τελευταίους μήνες, αναφέρθηκε μέσα από νέα ανάρτηση του ο Αργύρης Τζουβελέκης, πνευμονολόγος - υπεύθυνος της Α κλινικής covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τo 17.5% (20/114) των ανεμβολίαστων νοσηλευομένων είναι νέοι μικρότεροι των 40 ετών ενώ οι ανεμβολίαστοι νέοι νοσούν πολύ βαρύτερα από τους εμβολιασμένους νέους, με  διπλάσιο μέσο χρόνο νοσηλείας (12 ημέρες έναντι 5 ημέρες),

Τονίζει επιπλέον ότι  όσο βαρύτερη είναι η νόσος τόσο πιθανότερο να παραμείνουν μακροχρόνια κατάλοιπα στον οργανισμό στα πλαίσια ενός όψιμου μεταφλεγμονώδους συνδρόμου που κυκλοφορεί με τον όρο long COVID-19.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

Επανερχόμαστε με νέα ανάρτηση αναφορικά με τις ηλικίες και τους ανεμβολίαστους νοσηλευόμενους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Από το γράφημα μπορεί κανείς να συνοψίσει τα εξής σημαντικά ευρήματα:

1. To 17.5% (20/114) των ανεμβολίαστων νοσηλευομένων είναι νέοι μικρότεροι των 40 ετών. Τα ποσοστά νοσηλειών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα (95% ανεμβολίαστοι νοσηλεύομενοι έναντι 5% εμβολιασμένων-αλλά και στην ηλικιακή ομάδα των 40-59 ετών που θεωρούνται νέοι σε παραγωγική τουλάχιστον ηλικία, είναι συντριπτικά υπέρ του εμβολίου με 92% των νοσηλειών να είναι ανεμβολίαστοι) επιβεβαιώνουν την τρέχουσα βιβλιογραφία που αναφέρει ότι το 4ο κύμα της πανδημίας είναι το κύμα των ανεμβολίαστων και κυρίως των νεαρότερων ηλικιών.

2. Ακόμα και οι ανεμβολίαστοι νέοι νοσούν πολύ βαρύτερα από τους εμβολιασμένους νέους, ήτοι διπλάσιος μέσος χρόνος νοσηλείας (12 ημέρες έναντι 5 ημέρες), σοβαρότερου βαθμού αναπνευστική ανεπάρκεια και μεγαλύτερη πιθανότητα για διασωλήνωση (95% στην ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι)

3. Mελέτη δημοσιευμένη στο έγκριτο περιοδικό JAMA  με 3222 νέους 18-34 ετών το 21% (ένας στους 5 δηλαδή) χρειάστηκε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το 10% ένας στους δέκα) διασωληνώθηκε και το 3% πέθανε (2.7% για την ακρίβεια- 1 στους 35). Συμπέρασμα: Ακόμα και οι νέοι ανεμβολίαστοι δεν είναι άτρωτοι.

4. Αξίζει να αναφερθεί ότι όσο βαρύτερη είναι η νόσος τόσο πιθανότερο να παραμείνουν μακροχρόνια κατάλοιπα στον οργανισμό στα πλαίσια ενός όψιμου μεταφλεγμονώδους συνδρόμου που κυκλοφορεί με τον όρο long COVID-19. To συγκεκριμένο σύνδρομο είναι μάλιστα πολυσυστηματικό και περιλαμβάνει εκδηλώσεις από το αναπνευστικό σύστημα (δύσπνοια, μειωμένη ικανότητα για άσκηση), το μυοσκελετικό (αδυναμία, καταβολή, γενικευμένη κόπωση, μυαλγίες, αρθραλγίες), μέχρι την καρδιά (ταχυκαρδία) και τους νεφρούς, αλλά και νευρολογικές εκδηλώσεις έως και διαταραχές του ύπνου. Να σημειωθεί ότι αναφέρω σκοπίμως τις ήπιες μορφές του συνδρόμου που είναι και οι πλέον συνήθεις και όχι τις βαρύτερες μορφές που φθάνουν μέχρι και το σημείο της αναπνευστικής, καρδιακής και νεφρικής ανεπάρκειας. Οι εκδηλώσεις αυτές πέραν των υπολοίπων περιορίζουν σημαντικά και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Το αναφέρω αυτό διότι ακούγεται ευρέως περί εγγυήσεων ότι τα εμβόλια ΔΕΝ θα προκαλέσουν μακροχρόνιες επιπλοκές στον εμβολιασμένο.

5. Για την ιστορία o Aμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA-αντίστοιχος αμερικάνικος ΕΟΦ) εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να δώσει πλήρη έγκριση (και όχι κατ'επείγουσα όπως ίσχυε έως τώρα) στο εμβόλιο της Pfizer

6. Τα εμβόλια δίχασαν τον κόσμο και προ 4ετίας και οδήγησαν σε έξαρση επιδημίας ιλαράς ( Η Ελλάδα υπήρξε ανάμεσα στις δέκα ευρωπαϊκές χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, καθώς ήταν πέρυσι όγδοη σε αριθμό περιστατικών (2.193), ενώ ήταν έβδομη σε αναλογία κρουσμάτων στο σύνολο του πληθυσμού, με 197 περιστατικά ιλαράς ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων). Τότε το αντι-εμβολιαστικό κίνημα βασίστηκε σε δημοσίευση του Lancet το 1998 που έλεγε ότι το εμβόλιο της ιλαράς προκαλεί αυτισμό. Φυσικά η εν λόγω δημοσίευση είχε αποσυρθεί από τη βιβλιογραφία (retracted) γιατί διαπιστώθηκε ότι οι συγγραφείς είχαν παρουσιάσει ψευδή δεδομένα 

7. Tην παρούσα χρονική στιγμή τονίζω όπως είχα τονίσει και 2 μήνες πριν σε άρθρο μου, ότι εχθρός μας δεν είναι οι εμβολιασμένοι ή οι ανεμβολίαστοι, αλλά ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ. Επομένως τα μηνύματα μίσους και οι εμφυλιακές συγκρούσεις δεν βοηθούν την κατάσταση.

8. Κατακερματισμός της επιστήμης κατά το δοκούν δεν πρέπει να υφίσταται. Δεν νοείται να εμπιστευόμαστε την επιστήμη που θεραπεύει την υπέρταση, το διαβήτη, την στεφανιαία νόσο, την χρονία αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), τις λοιμώξεις, τα αγγειακά εγκεφαλικά και τον καρκίνο, να αναζητούμε βοήθεια στα νοσοκομεία και ιατρούς και όχι σε μάγους αλλά αντίθετα να πολεμάμε και να καταριόμαστε τους ιατρούς που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή σώζοντας εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Καταλάβετε επιτέλους ότι είτε είστε Εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι για εμάς τους ιατρούς ΔΕΝ έχει καμία απολύτως σημασία.

9. Η επιστήμη θα συνεχίσει να κάνει ότι κάνει με τεράστια επιτυχία εκατοντάδες χρόνια τώρα. Να σώζει ανθρώπινες ζωές και να παρατείνει το προσδόκιμο επιβίωσης. Και ένα τεράστιο μέρος αυτής της επιτυχίας το οφείλουμε στα εμβόλια είτε το δεχόμαστε είτε όχι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις