Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση Ά. Τσελέντη με τον Δήμαρχο Ηρακλείου: Συνεργασία σε θέματα αντισεισμικής θωράκισης της Κρήτης

Συνάντηση Ά. Τσελέντη με τον Δήμαρχο Ηρα...

Στη συνάντηση -στην οποία συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ - ΠΣΕΑ και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων, Γιάννης Λεονταράκης

Θα ενισχυθεί η διμερής συνεργασία σε θέματα αντισεισμικής θωράκισης της Κρήτης με βάση το σχεδιασμό που κάνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ανέφερε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση -στην οποία συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ - ΠΣΕΑ και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων, Γιάννης Λεονταράκης- ο κ. Τσελέντης, ενημέρωσε για τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται σε τοπικό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, καθώς και γενικά για τη σεισμικότητα στην περιοχή της Κρήτης.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα που προκύπτουν από το δίκτυο των 6 σταθμών παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας, που έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές του Ηρακλείου. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, προκύπτουν χρήσιμα στοιχεία για τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων εβδομάδων καθώς φαίνεται ότι οι δονήσεις που έγιναν αισθητές στο Ηράκλειο, προέρχονται από το ρήγμα του Κατσελίου, γεγονός που χαρακτηρίζεται φυσιολογικό. Παράλληλα ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι είναι αναγκαία η επικαιροποίηση, της υφιστάμενης από 20ετίας, μικροζωνικής μελέτης η οποία δίνει τη δυνατότητα δορυφορικής καταγραφής και παρατηρήσεων της σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται στην περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, από πλευράς του δημάρχου Ηρακλείου, υπήρξε άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για εγκατάσταση του δικτύου των 6 σταθμών στο Ηράκλειο πριν από ένα χρόνο. Προσέθεσε δε πως το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η δημιουργία ινστιτούτου το οποίο, υπό την επίβλεψη ερευνητικής επιτροπής, θα παρακολουθεί τα σεισμικά φαινόμενα που εξελίσσονται στο ελληνικό τόξο, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η Κρήτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις