Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεταναστευτικό: Το ResQ People διέσωσε 85 άτομα που επέβαιναν σε σχεδία!

Μεταναστευτικό: Το ResQ People διέσωσε 8...

Καταμεσής της Μεσογείου, διέτρεχαν μεγάλο κίνδυνο

Το πλοίο ResQ People, που εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, επιβίβασε 85 μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο, ανακοίνωσε η ομώνυμη ιταλική οργάνωση εθελοντών μέσω Twitter χθες Παρασκευή. Οι μετανάστες επέβαιναν σε μικρό ξύλινο πλεούμενο και διέτρεχαν κίνδυνο, διευκρίνισε η ΜΚΟ.

Η επιχείρηση έγινε στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Λιβύης, πρόσθεσε.

Το πλοίο της οργάνωσης ανήκε ως πρότινος στη γερμανική Sea-Eye και έπλεε με το όνομα Άλαν Κούρντι, στη μνήμη του μικρού Σύρου το πτώμα του οποίου είχε ξεβραστεί στα τουρκικά παράλια.

Η Sea-Eye πούλησε το πλοίο στην ιταλική ΜΚΟ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να συγκεντρώσει κεφάλαια για να αγοράσει νέο.

Στην κεντρική Μεσόγειο μη κυβερνητικές οργανώσεις διεξάγουν συχνά επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών. Παραφορτωμένα πλεούμενα αναχωρούν από τις ακτές της Λιβύης και της Τυνησίας στο πλαίσιο της προσπάθειας ανθρώπων που έφυγαν για να σωθούν από τις συρράξεις, τους διωγμούς ή την ανέχεια να φθάσουν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από 1.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο μέχρι στιγμής φέτος. Το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, ο αριθμός των νεκρών ήταν περίπου 330.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις