Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε θα πάρει ανάσα η Πάτρα και πότε θα επιστρέψουν οι φυσιολογικές θερμοκρασίες

Πότε θα πάρει ανάσα η Πάτρα και πότε θα ...

Η εκτίμηση για την πορεία των επόμενων ημερών από τον Νικόλα Σερέτη

Ημέρα κορύφωσης του καύσωνα η Τρίτη 3/8 με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 43°C στην δυτική Αχαΐα και τους 42°C στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών. Ήταν η 8η συναπτή ημέρα κατά την οποία καταγράφηκαν στον νομό θερμοκρασίες άνω των 40°C. Διατήρηση ανάλογου σκηνικού και σήμερα, ενώ η αυριανή ημέρα θα είναι η 10η και η τελευταία του πραγματικά εξαντλητικού αυτού διαστήματος, αναφέρει στην ανάρτησή του ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει: 


✔Οι 42,6°C της Κάτω Αχαΐας αποτελούν ρεκόρ απόλυτης μέγιστης θερμοκρασίας από καταβολής μετεωρολογικών καταγραφών στον νομό Αχαΐας.
✔Για την πλειονότητα των μετεωρολογικών σταθμών του νομού οι εικονιζόμενες θερμοκρασίες αποτελούν και ρεκόρ απόλυτης μέγιστης (ενδεικτικά: Λουσικά ρεκόρ 13 ετών, Ρωμανός και Καστελόκαμπος ρεκόρ 10 ετών).
✔Ιδιαίτερα υψηλές τιμές ακόμη και στα ορεινά τμήματα του νομού, ενδεικτικό της ισχύος του καύσωνα (Καλάβρυτα: 39°C, Καλέντζι: 37,7°C, Κάτω Βλασία: 37,4°C, Αιολικό Πάρκο Παναχαϊκού: 31,9°C).
✔Οι ελάχιστες θερμοκρασίες παρέμειναν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στις πόλεις, όπου δεν έπεφταν κάτω από 28-30°C. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στην διατήρηση των μέσων ημερήσιων θερμοκρασιών σε επίπεδα άνω των 30°C στις αστικές περιοχές, κάτι το οποίο επέτεινε την ήδη δυσχερή κατάσταση.
Σίγουρα πρόκειται για καταστάσεις ιδιαίτερα μεγάλης σπανιότητας τόσο σε διάρκεια όσο και σε ένταση!
✔Αποκλιμάκωση του καύσωνα αναμένεται από την Παρασκευή με τις μέγιστες στην πόλη της Πάτρας να κυμαίνονται μεταξύ 32-35°C, πρόσκαιρη εκ νέου άνοδος θα σημειωθεί κατά το διάστημα μεταξύ 9 &11/8, ενώ εκ νέου πτώση και εν τέλει τάση σταθεροποίησης των μέγιστων μεταξύ των 33-35°C διαφαίνεται από τις 12 του μήνα και μετέπειτα.
✔Ιδιαίτερη προσοχή στους ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους το ερχόμενο ΠΣΚ, οι οποίοι θα είναι μεν η αιτία λήξης του καύσωνα θα αυξήσουν δε κατακόρυφα τον κίνδυνο εκδήλωσης και άλλων πυρκαγιών!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις