Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση Τσιγκρή στον Υπουργό για αποζημίωση των αγροτών της Αχαΐας λόγω καύσωνα

Ερώτηση Τσιγκρή στον Υπουργό για αποζημί...

Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών και τάχιστης καταβολής των αποζημιώσεων, αναφέρει ο Αχαιός βουλευτής

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, με την οποία ζητά την καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς της Αχαΐας που επλήγησαν από τον πολυήμερο καύσωνα.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Ο πολυήμερος καύσωνας που έπληξε τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα στις καλλιέργειες του νομού Αχαΐας, με αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος του νομού να βρίσκεται σε απόγνωση.

Η καταγραφή των ζημιών δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς δεν έχουν τελειώσει ακόμη τα καιρικά φαινόμενα.

Καθίσταται, όμως, επιτακτική η ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών και τάχιστης καταβολής των αποζημιώσεων.

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα των ζημιών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αφορά το σύνολο των αγροτικών περιοχών της Αχαΐας, καθώς και των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στο νομό".

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής κ. Τσιγκρής ρωτάει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την άμεση καταγραφή των ζημιών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του νομού Αχαΐας από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ και β) πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληττόμενους από τον καύσωνα παραγωγούς.

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις