Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέτσας: 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων της Ζήριας κι 6.000 για τις καμένες οικοσκευές

Πέτσας: 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες ...

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργος εσωτερικών

Στην Αχαϊα βρίσκεται από το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα προκειμένου να αποτιμηθούν οι ζημιές και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ανακούφιση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στη Ζήρια.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων και αποφασίστηκε:

1. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες

2. Χορήγηση επιδόματος 600€ για άμεσες ανάγκες διαβίωσης

3. Χορήγηση ως και 6000€ για αποκατάσταση οικοσκευής

4. Θα δοθεί επίδομα ενοικίου σε όσους χρειαστεί να νοικιάσουν για να μείνουν. Θα εκδοθεί αντίστοιχη ΚΥΑ μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής

5. Θα επιχορηγηθούν τόσο κάτοχοι αγροτικών εκτάσεων όσο και επιχειρήσεων. Θα εκδοθεί ΚΥΑ μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής.

6. Άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την καταβολή των αποζημιώσεων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

7. Μετά το πέρας της καταγραφής των εκτάσεων που κάηκαν θα αποφασιστεί ποιες θα αναδασωθούν. Για την καταγραφή όλων των παραπάνω θα συσταθούν επιτροπές από τα συναρμόδια υπουργεία: εσωτερικών, περιβάλλοντος, οικονομικών και υποδομών.

Μετά την αποστολή των τεχνικών δελτίων από τους δήμους, προβλέπεται η καταβολή από το υπουργείο Εσωτερικών, χρηματικού ποσού 600 ευρώ στους πληγέντες που προβλέπεται για την άμεση ανακούφιση και τις πρώτες βιοτικές ανάγκες όσων επλήγησαν από τη φωτιά και έως 6 χιλιάδες ευρώ για την αντικατάσταση της οικοσκευής.

Τις ζημιές στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές θα αναλάβει να αποκαταστήσει το υπουργείο υποδομών.

Ο ΕΛΓΑ θα καταγράψει τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή και θα δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

για την επισκευή ή ανακατασκευή κτηρίου και τον αντίστοιχο πλήρη φάκελο, η ΔΑΕΦΚ Δυτικής Ελλάδας θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής ή τον καθορισμό δικαιούχου ανακατασκευή του κτηρίου.
Αν από τις αυτοψίες στα πληγέντα κτήρια διαπιστωθεί η ύπαρξη άστεγων νοικοκυριών, θα συνταχθεί νέα ΚΥΑ για τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου στους μόνιμους κατοίκους ύψους 300-500 € ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις