Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Πάτρα: Εμπρησμός ή αμέλεια - Τι εξετάζουν οι αρχές

Φωτιά στην Πάτρα: Εμπρησμός ή αμέλεια - ...

Αυτοψία από τα αρμόδια συνεργεία στις καμένες περιοχές

Τις πληγές που άφησε πίσω της η καταστροφική και άκρως επικίνδυνη φωτιά στις παρυφές της Πάτρας μετρούν σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής.

Πέντε σπίτια κάηκαν χθες το μεσημέρι από την καταστροφική φωτιά που εξαπλώθηκε εν ριπή οφθαλμού σε Ελεκίστρα, Σούλι, Καρυά και Ριγανόκαμπο. Σήμερα το πρωί συνεργεια του δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα κάνουν αυτοψία στην περιοχή του Σουλίου, της Καρυάς, της Ελεκίστρας, του Ριγανόκαμπου για να καταγράψουν τις ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις από τις πύρινες φλόγες.

Σήμερα εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ καταγράφουν τις ζημιές στις υποδομές των περιοχών που κάηκαν, για να προβεί ο Δήμος στην αποκατάστασή τους.

Από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων, για αποζημιώσεις από το Κράτος, από όσους υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά, στα Γραφεία: 

1.     Ανατολικό Διαμέρισμα (Εγλυκάδος 98, τηλ. 2610 225 031)

2.     Κοινότητα Σουλίου (Κοιμήσεως Θεοτόκου, Σούλι, τηλ. 2610 640 157)

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων από χθες διαθέτει χώρους φιλοξενίας για πληγέντες από τη φωτιά. Οι ενδιαφερόμενοι για παροχή βοήθειας και φιλοξενία μπορούν να επικοινωνούν με τον Κοινωνικό Οργανισμό στο τηλέφωνο 2610 342995.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Είναι πολύ πιθανόν, μετά την πύρινη λαίλαπα, κάποια ζώα της περιοχής που επλήγη να έχουν την ανάγκη της φροντίδας μας. Αν κάποιος εντοπίσει ζώο χτυπημένο, πληγωμένο με εγκαύματα ή ακόμα και τρομαγμένο παρακαλείται να επικοινωνήσει με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου μας στο τηλ. 2613 610396, 2613 610251.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ερευνά για εμπρησμό

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής για τα αίτια και τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Ελεκίστρα.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη ενεργοποιήθηκε άμεσα στην Αχαϊα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) .Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τα στοιχεία που συγκεντρώνουν και τις μαρτυρίες που θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το αν η φωτιά ξεκίνησε από εμπρηστική ενέργεια ή από αμέλεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις