Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμαρχος Ερυμάνθου στο thebest: "Όταν έφυγαν τα πυροσβεστικά για Πάτρα, φοβηθήκαμε ότι θα καούμε ζωντανοί"

Δήμαρχος Ερυμάνθου στο thebest: "Ότ...

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην περιοχή

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε κοντινή απόσταση από το μεγάλο μέτωπο της Δροσιάς, στο Κούμπερι του Δήμου Τριταίας. Τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στο μέτωπο έδρασαν άμεσα και έτσι η φωτιά αντιμετωπίστηκε καθώς ήταν σε δύσβατο σημείο λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη ενεργές εστίες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι να πετούν πυροσβεστικά αεροσκάφη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Στο μεταξύ μεγάλη είναι η ζημιά που προκάλεσαν οι φλόγες χθες και σήμερα στην Τριταία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Δροσιάς.

Όπως δηλώνει στο thebest ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, «κάηκαν πολλές εκτάσεις με καλλιέργειες και αγροτεμάχια».

Ευτυχώς τα σπίτια του χωριού σώθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση των αρχών ,πέρα από κάποιες οικίες που έχουν ζημιές στις σκεπές τους, ενώ δεν κινδύνευσε κανείς αφού η προληπτική εκκένωση των περιοχών έγινε χωρίς προβλήματα.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές γιατί στα 6 με 7 χιλιόμετρα που ήταν περίπου το μέτωπο της φωτιάς υπήρχαν άνθρωποι που βρίσκονταν σε ποιμνιοστάσια και τους αναζητούσαμε μέχρι το βράδυ» τόνισε ο κύριος Μπαρής

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Ερυμάνθου, το μεγάλο πρόβλημα στην πυρκαγιά της Δροσιάς ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι όταν τα μέσα πυρόσβεσης έπρεπε να αποσυρθούν για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά στις παρυφές της Πάτρας.

«Εκεί ναι, φοβηθήκαμε ότι θα καούμε»,  λέει ο Μπαρής

Στο μεταξύ για τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη Δροσιά Τριταίας, υπάρχουν κατά πληροφορίες μαρτυρίες που φαίνεται να «δείχνουν» εμπρησμό.

Γι αυτό το λογο και βασιζόμενοι σε καταγγελίες κατοίκων οι άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας αναζητούν ένα συγκεκριμένου τύπου όχημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις