Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κοινό μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου

Κοινό μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ελληνικ...

Πάνω στο «Ευρωπαϊκό́ Δίκαιο» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ανακοινώνουν την έναρξη εγγραφών στο νέο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ευρωπαϊκό́ Δίκαιο» για το ακαδημαϊκό́ έτος 2021-2022.

Το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ευρωπαϊκό́ Δίκαιο οργανώνεται και λειτουργεί από κοινού από τη Σχολή́ Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού́ Ανοικτού́ Πανεπιστημίου και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick. Προσφέρεται για 1η χρονιά και απευθύνεται όχι μόνο σε δικηγόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και σε στελέχη εταιρειών, φορέων και οργανισμών, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα προσόντα για την παροχή́ υπηρεσιών υψηλού́ επιπέδου, βελτιώνοντας τις δεξιότητες τους στην επίλυση προβλημάτων στα πλαίσια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Σκοπός του συγκεκριμένου Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η σε βάθος γνώση του Ευρωπαϊκού́ Δικαίου, του δικαίου που συνιστά ιδιαίτερη έννομη τάξη, χωριστή́ από́ τις εθνικές έννομες τάξεις των κρατών - μελών και διέπεται από́ τις δικές του, ιδιαιτέρες αρχές.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του κύκλου Σπουδών (1,5 έτος = 3 εξάμηνα) η θεωρητική́ και πρακτική́ νομική́ ανάλυση δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα οικονομίας, εμπορίου, ενιαίας αγοράς, αλλά́, συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις, καλύπτει και ποικίλους άλλους τομείς, όπως το περιβάλλον, την ασφάλεια, τις τεχνολογικές εξελίξεις κ.ά.

Το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ευρωπαϊκό́ Δίκαιο» του Ελληνικού́ Ανοικτού́ Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Frederick έχει πιστοποιηθεί και από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου.

 Η γλώσσα παρακολούθησης είναι η ελληνική.

Για να υποβάλετε αίτηση στο Πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας δήλωσε πως «η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων είναι αναγκαία και, σε αυτό το πλαίσιο, το ΕΑΠ εμπλουτίζεται με νέα γνωστικά αντικείμενα και αγκαλιάζει νέους τομείς. Θεωρώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η κίνηση να προχωρήσουμε μαζί με το Πανεπιστήμιο Frederick σε ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Eνωσιακό δίκαιο, ένα γνωστικό αντικείμενο το οποίο δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς. Το μεταπτυχιακό αυτό καλύπτει ένα μεγάλο κενό και αναμένουμε ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση, καθώς ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι το μέλλον των νομικών. Θα ήθελα να εξάρω τα δύο Πανεπιστήμια για το γεγονός ότι κινήθηκαν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να αναπτύξουν αυτό το πρόγραμμα και ελπίζω αυτό να είναι αφετηρία για μια πολύ γόνιμη συνεργασία».

Τέλος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, καθ. Γιώργος Δημοσθένους ανέφερε ότι  «το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ δύο πολύ σημαντικών πανεπιστημίων που κάνουν σταθερά, σοβαρά βήματα με στόχο να προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση με συνέπεια και σεβασμό στον φοιτητή. Ως Πανεπιστήμιο Frederick, μπήκαμε πολύ δυναμικά στον τομέα της νομικής. Είμαστε περήφανοι που έχουμε στην κοινότητά μας καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και νομικούς που παρέχουν στους φοιτητές μας υψηλής ποιότητας θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όλους τους τομείς του δικαίου.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ενωσιακό Δίκαιο, με προσανατολισμό στη σύγχρονη οικονομία, εξοπλίζει τους δικηγόρους με γνώσεις Eνωσιακού δικαίου που απαιτούνται από κάθε εταιρεία και κάθε οργανισμό που διαχειρίζεται ευρωπαϊκά προγράμματα. Το επόμενο βήμα είναι να το καθιερώσουμε και να το προσφέρουμε και σε αγγλόφωνη μορφή ώστε να εδραιωθεί και στον ευρωπαϊκό χώρο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις