Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ματίνα Παγώνη: Δεκαπενταύγουστος με 10.000 κρούσματα

Ματίνα Παγώνη: Δεκαπενταύγουστος με 10.0...

Τα δεδομένα δείχνουν πως ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα είναι πολύ δύσκολος

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίστηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη σχετικά με την πορεία του κορονοϊού και τη μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα.

Ανέφερε πως τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε 10.000 κρούσματα την ημέρα και ζήτησε από τους νέους να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν τις διακοπές.

Η Ματίνα Παγώνη είπε χαρακτηριστικά για τον κορονοϊό: «Η μετάλλαξη Δέλτα έχει ταξιδέψει εδώ και πολύ καιρό και έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε. Το ιδανικό θα ήταν οι πολίτες αν μπορούν να εμβολιαστούν πρώτα και μετρά να πάνε διακοπές, ή εκεί που θα πάνε να εμβολιαστούν, γιατί για μας είναι πολύ σημαντικό. Από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος Αυγούστου πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας στο 80%, γιατί μπαίνοντας στο φθινόπωρο τα πράγματα αλλάζουν, καθώς δεν μας ευνοεί ούτε και ο καιρός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί ποιος ξέρει; Μπορεί να εμφανιστεί μία νέα μετάλλαξη».

Τόνισε πως στόχος είναι να μη γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του εμβολιασμού: «Πρέπει να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Να έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τη νόσο, γιατί οι μεταλλάξεις της είναι πολύ μεταδοτικές».

Σημείωσε πως οι υγειονομικοί έχουν υποχρέωση να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους ασθενείς τους. Μάλιστα, υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός των νοσοκομειακών γιατρών έχει σχεδόν τελειώσει, καθώς έχει εμβολιαστεί περίπου το 94,2%. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι νοσηλευτές έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 80% ενώ ο εμβολιασμός του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού φτάνει το 65-70%.

«Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε; Γιατί μπαίνουμε σε ένα διαφορετικό χειμώνα σε σχέση με πέρυσι. Δεν έχουμε άλλο εφόδιο αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Επομένως, όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι “πάμε, εμβολιαζόμαστε” και μετά πάμε διακοπές. Κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε όλους», δήλωσε η κ. Παγώνη.

10.000 κρούσματα το Δεκαπενταύγουστο

Όπως είπε τα δεδομένα δείχνουν πως ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα είναι πολύ δύσκολος και τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 10.000: «Δεκαπενταύγουστο θα κάνουμε με δυσκολίες και για να μην πραγματοποιηθούν οι μελέτες που είναι στα χεριά μας για τόσο πολλά περιστατικά, δηλαδή πάνω από 6.000 ή 10.000 κρούσματα, παρακαλούμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί για να μη γίνουν πραγματικότητα αυτά τα σενάρια».

Πρόσθεσε, δε, πως: «Δεν πιεζόμαστε αυτή τη στιγμή, ωστόσο έχουμε σταδιακή αύξηση των περιστατικών. Αυξάνονται οι αριθμοί σε απλές κλίνες covid και μετά θα πάνε στις ΜΕΘ. Γι’ αυτό και παρακαλάμε να εμβολιαστείτε. Γιατί και να νοσήσεις εμβολιασμένος, περνάς με απλά συμπτώματα και βρίσκεσαι στο σπίτι σου».

Η ίδια μίλησε και για τη μετάλλαξη Έψιλον και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή έχει ασχοληθεί η Αμερική και η Ελβετία που όπως: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 45.000 κρούσματα… Ελπίζουμε να μην έρθει προς τα εμάς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις