Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοκολατορίχτες 30 χρόνια Πρωταγωνιστές, 1991-2021

Σοκολατορίχτες 30 χρόνια Πρωταγωνιστές, 1991-2021

Στις 15 Ιουλίου 1991 έκανε επίσημα την εμφάνισή του στο Πατρινό Καρναβάλι ο Σύλλογος Σοκολατοριχτών Πάτρας και τον διακριτικό τίτλο «Σοκολατορίχτες»

Στις 15/7/1991, πριν ακριβώς 30 χρόνια έκανε επίσημα την εμφάνισή του στο Πατρινό Καρναβάλι ένας παράξενος Σύλλογος που επικυρώνεται από το Πρωτοδικείο με την ονομασία Σύλλογος Σοκολατοριχτών Πάτρας και τον διακριτικό τίτλο  «Σοκολατορίχτες».

Λόγω του ιδιαίτερου αντικειμένου του καταλαμβάνει στη συνέχεια περίοπτη θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, αναφέρει σχετική ανακοίνωση! Από τότε ο Σοκολατοπόλεμος εισέρχεται σε νέα φάση αφού τα μέλη του φροντίζουν να βομβαρδίζουν ανελλιπώς την Πάτρα με τα σοκολατένια βόλια τους υπερασπιζόμενοι το πατροπαράδοτο αυτό έθιμο.

Μέχρι τότε ο Δήμος Πατρέων είχε την αποκλειστική ευθύνη για την εξασφάλιση και ρίψη των σοκολατένιων «πολεμοφοδίων». Σε αυτή την προσπάθεια όλα έγιναν με την αμέριστη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ομαδική προσπάθεια θα συνεχιστεί, με κάποιους ακόμη που έχουν τη διάθεση, το μεράκι και την αγάπη για το έθιμο για το λειτούργημα που ασκούν να συνεισφέρουν στη διατήρηση και προβολή του, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις