Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 75.000 σοκολάτες θα ρίξουν στην παρέλαση της Κυριακής! "Ετοιμοπόλεμοι" οι έξι Σύλλογοι Σοκολατοριχτών

Πάτρα: 75.000 σοκολάτες θα ρίξουν στην π...

Ο Δήμος Πατρέων προσέφερε φέτος 23.000 τεμάχια σοκολάτας

Πάνω από 75.000 τεμάχια σοκολάτας και σοκολατοειδών προιόντων αναμένεται να πετάξουν μαζί οι 6 Σύλλογοι (Σοκολατομαχίες, Σοκολατοδρομίες, Σοκολατομανίες, Σοκολατοπαίκτες, Σοκολατοπόλεμος και Σοκολατορίχτες) στο τέλος της Μεγάλης Παρέλασης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 με τα τρία άρματα που διαθέτουν.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr, ο εδώ και πολλά χρόνια σοκολατορίχτης Περικλής Δημητρόπουλος, φέτος οι σχέσεις ανάμεσα στους σοκολατορίχτες και το Δήμο Πατρέων αποκαταστάθηκαν και ο Δήμος (Κοινωφελής Επιχείρηση –Καρναβάλι Πάτρας) μερίμνησε και δόθηκαν στους συλλόγους πάνω από 23.000 σοκολάτες για να πεταχτούν στην παρέλαση, οι 15.000 από τις οποίες θα είναι της εταιρείας σοκολατοειδών Oscar με το κίτρινο περιτύλιγμα και την χαρακτηριστική ένδειξη «Καρναβαλοσοκολάτα»!

Από αυτά τα τεμάχια που προσέφερε ο Δήμος Πατρέων και θα παραλάβουν οι σοκολατορίχτες την Κυριακή το πρωί για να τα φορτώσουν μετά στα 3 άρματα τους, οι 4.000 είναι 55 γραμμαρίων και προσφέρονται για να πεταχτούν πιο ψηλά σε μπαλκόνια.

Οι έξι Σύλλογοι πάντως όπως κάθε χρόνο κάνουν και τις δικές τους προμήθειες προκειμένου να έχουν όσο περισσότερη σοκολάτα γίνεται για να ρίξουν στον κόσμο και να τον κάνουν να γλυκαθεί και να ευχαριστηθεί ειδικά στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης που περνάμε.

Έτσι όπως ανέφερε ο Π. Δημητρόπουλος στο thebest.gr, τα 6 Πατρινά σωματεία σοκολάτας θα ρίξουν εκτός από τις σοκολάτες του Δήμου άλλες τουλάχιστον 52.000 σοκολάτες.

«Είναι νομίζω ένας καλός, ικανοποιητικός αριθμός που θα φτάσει ως ποσότητα. Σίγουρα δεν θα ρίχνουμε σοκολάτες σωρηδόν όπως κάναμε άλλες χρονιές, ούτε θα υπάρχουν και οι λεγόμενες σοκολατοβεντάλιες αλλά θα προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο.

Όσο για το Δήμο Πατρέων οι σχέσεις μας αποκαταστάθηκαν και φέτος μας μοίρασε λίγο περισσότερα τεμάχια σοκολάτας σε σχέση με πέρυσι. Για τέτοιες εποχές ο αριθμός 23.000 που μας δίνει, είναι μία χαρά», τόνισε ο κ. Δημητρόπουλος.

Τέλος όπως ανέφερε ο Περικλής Δημητρόπουλος, «στην φετινή Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού θα ρίξουν σοκολάτες Mars, Bounty, Snickers, γκοφρέτα Serenata, κ.α. Ωστόσο στις επαφές μας με τις εταιρείες σοκολατοειδών εισπράξαμε και όχι όπως από την Kraft (πρώην Παυλίδης) και τη Nestle. Η Παυλίδης συγκεκριμένα μας απήντησε ότι φέτος θα προσέφερε μόνο η ίδια η εταιρεία απευθείας σε ιδρύματα».

Επίσης ένα μεγάλο παράπονο των σοκολατορχιτών, όπως είπε ο Περικλής Δημητρόπουλος στο thebest.gr είναι ότι στο ντοκιμαντέρ για το Πατρινό Καρναβάλι που σκηνοθέτησε ο Παναγιώτης Φαφούτης για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων, δεν υπάρχει αναφορά στο γλυκό έθιμο της ρίψης σοκολάτας και στα σωματεία των σοκολατοριχτών.

Οι σοκολατορίχτες και φέτος έκαναν έντονη την παρουσία τους και επισκέφθηκαν πολλές τηλεοπτικές εκπομπές στην Αθήνα διαφημίζοντας με τον τρόπο τους το Πατρινό Καρναβάλι, το σημαντικότερο και ιστορικότερο καρναβάλι της Ελλάδας!

Τάκης Γ. Μαρτάτος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις