Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θλίψη για τον αγαπητό συμπολίτη εμποροράπτη Νίκο Κολοτούρο

Πάτρα: Θλίψη για τον αγαπητό συμπολίτη ε...

Έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια - Η κηδεία του τελέστηκε την περασμένη Παρασκευή 9/7/2021 στις 5 το απόγευμα

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση πως την περασμένη Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 το βράδυ έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης εμποροράπτης Νίκος Γ. Κολοτούρος. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες σοβαρό πρόβλημα υγείας από το οποίο και υπέκυψε. Η κηδεία του Νίκου Κολοτούρου που έσβησε στα 89 του χρόνια, τελέστηκε την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 στις 5 το απόγευμα, στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών που ήταν και η ενορία του και ακολούθησε η ταφή του στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο στη Λεύκα.

Ήταν παντρεμένος με τη Νικολίτσα Κολοτούρου και είχε αποκτήσει τρία παιδιά, τον Αριστείδη που είναι ιατρός - ουρολόγος, τον Φώτη που είναι καθηγητής μαθηματικός και πληροφορικής και την Άσπα που είναι νηπιαγωγός. Ο εκλιπών είχε τη χαρά να δει εν ζωή και πέντε εγγόνια, δύο εκ των οποίων έχουν πάρει και το όνομα του.

Ο Νίκος Κολοτούρος υπήρξε ένας ευγενής, κοινωνικός άνθρωπος που είχε από νέος αφοσιωθεί στην τέχνη της ραπτικής και του ανδρικού ενδύματος. Ήταν η εποχή που οι άνδρες προτιμούσαν να ράβουν κοστούμια χειμερινά και θερινά στα μέτρα τους με την υπογραφή του εμποροράπτη στο εσωτερικό του σακακιού. Ο Νίκος Κολοτούρος υπήρξε ένας άνθρωπος με γούστο και φινέτσα και έραψε ρούχα σε πολλούς Πατρινούς στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του. Αρχικά είχε το ραφείο του στη Γούναρη και Κανακάρη ενώ κατόπιν το μετέφερε στην Κορίνθου και Πατρέως πάνω από εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το κατάστημα Benetton, στον δεύτερο όροφο και πιο τελευταία διατηρούσε το ραφείο του στο κάτω μέρος της πλ. Γεωργίου. Απολάμβανε τις βόλτες του στην Τριών Ναυάρχων και πάντα ήταν ενήμερος για τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της πόλης και γενικότερα.

Ο Νίκος Κολοτούρος καταγόταν από τα Λεχαινά της Ηλείας και με την επαγγελματική παρουσία του στην Πάτρα και την ωραία οικογένεια που είχε φτιάξει, δημιούργησε ένα καλό όνομα και η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή λύπησε πολλούς που τον εκτιμούσαν και τον συμπαθούσαν.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις