Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία! ΒΙΝΤΕΟ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία! ΒΙΝΤΕΟ

Επικράτησε με 3-2 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ!

Η Ιταλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης και παίρνει τα… σκήπτρα από την Πορτογαλία. Η «σκουάντρα ατζούρα» έμεινε για 34ο παιχνίδι αήττητη και κέρδισε στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ την Αγγλία στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με 3-2, ενώ η κανονική διάρκεια και τα πέναλτι του συναρπαστικού αγώνα, έληξε με 1-1.

Με ήρωα τον Τζανλουΐτζι Ντοναρούμα, η Ιταλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από έναν δραματικό τελικό με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, ο οποίος κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Ιταλός κίπερ με δύο αποκρούσεις στις εκτελέσεις των Σάντσο και Σάκα χάρισε στην «σκουάντρα ατζούρα» το τρόπαιο του Euro 2020 με 3-2 στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», ενώ ο κανονικός αγώνας και η παράταση δεν είχαν αναδείξει νικητή (1-1).

Η 4η παρουσία της «σκουάντρα ατζούρα» σε τελικό Euro δεν είχε την ίδια κατάληξη με αυτές του 2000 και του 2012, όταν τότε είχε ηττηθεί από την Γαλλία και την Ισπανία. Η Ιταλία μετά από 53 χρόνια στέφθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης και ταυτόχρονα για 34ο σερί ματς αήττητη, πλησιάζοντας το απόλυτο ρεκόρ των 35 νικών που έχουν η Βραζιλία (1993-1996) και η Ισπανία (2007-2009).

Διαβάστε περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports