Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία η εκδήλωση για τη Μάχη του Γηροκομειού -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία η εκδήλωση για τη Μάχη του Γ...

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά, μετά από 199 χρόνια λήθης, με σεβασμό στην Μνήμη των Ηρώων που έλαβαν μέρος στην Μάχη & στόχος είναι να θεσμοθετηθεί

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Ιουλίου εκδήλωση για τα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821 με θέμα «Η Μάχη του Γηροκομειού» από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών (Σ.Ο.Π.Ο.Π.), στον χώρο της ιστορικής Ι. Μ. Γηροκομείου. Την εκδήλωση που περιελάμβανε ένα δρώμενο εμπνευσμένο από την Μάχη του Γηροκομείου – Σαραβαλίου που έγινε στις 9 Μαρτίου 1822, μιας μάχης με καθοριστική σημασία για τον αγώνα του 1821, παρακολούθησαν, με μεγάλη συγκίνηση, πολλοί συμπολίτες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά, μετά από 199 χρόνια λήθης, με σεβασμό στην Μνήμη των Ηρώων που έλαβαν μέρος στην Μάχη αυτή και των Ιστορικών γεγονότων, και ευελπιστούν να θεσμοθετηθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο προκειμένου να συντελέσει στην γνώση της ιστορίας μας αφενός, και την διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης αφετέρου.

Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται όχι μόνο στην καλά σχεδιασμένη οργάνωση και προετοιμασία της αλλά και στην συνεργασία του  Σ.Ο.Π.Ο.Π. με τον Πολιτιστικό τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καθώς και το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων, τον Πολιτιστικό σύλλογο Γηροκομείου και τον σύλλογο Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης», τους οποίους και ευχαρίστησαν θερμά. Επίσης οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Αρχιμανδρίτη π. Συμεών για τις ευλογίες του στην εκδήλωση.

Η όμορφη εκδήλωση περιελάμβανε Επιμνημόσυνη Δέηση, Αφήγηση Ιστορικών γεγονότων, αναπαράσταση – αναβίωση, χορευτικά και Μουσειακή Έκθεση αυθεντικών κειμηλίων του 1821 ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν χειροποίητα γλυκίσματα στους παρευρισκομένους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέα Φίλια, κος Γιορμέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Παν. Μελάς, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος και ο βοηθός Αστυνομίας Αχαΐας, Αστυνομικός Διευθυντής Β. Σαράτσης.

Οι φωτ. είναι της Φαύστας Φρατζή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις