Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας": Ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας - Διεκδικούν νέες κτιριακές υποδομές

Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας": Αν...

Για να στεγαστούν οι 150 άστεγες κλίνες και το φαρμακείο, η αποθήκη υλικών και το αρχείο

Οι υπάρχουσες Κτιριακές υποδομές και η διαχείριση τους, έχουν αφήσει άστεγες 150 και πλέον κλίνες, το Φαρμακείο, την Αποθήκη υλικών και άλλες ανάγκες του Νοσοκομείου, αναφέρει σε ανακοίνωση του το προεδρείο του Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Για τις ανάγκες και ελλείψεις αυτές από το 2018, πρώτοι και εγκαίρως, διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε νέες κτιριακές υποδομές, συνεχίζει η ανακοίνωση, δυστυχώς όμως:

- Τόσο οι υποσχέσεις της τότε κυβέρνησης, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που μέσω Πολάκη, μας μιλούσαν για γρήγορες μελέτες και άμεση χρηματοδότηση με έναρξη του έργου σε λίγους μήνες, δεσμεύσεις που αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες.

- Όσο και η στάση της παρούσης κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν φαίνεται να ασχολείται με το ζήτημα, αποφεύγοντας κάθε τέτοια σχετική συνάντηση, πρακτική στα πλαίσια της οποίας εναρμονίζεται και η Διοίκηση του Νοσοκομείου που ποτέ στην μέχρι τώρα λειτουργία της δεν συζήτησε το σχετικό θέμα, δεν πήρε καμία απόφαση για αυτό το ζωτικής σημασίας για το Νοσοκομείο έργο, εκτός από τις κινήσεις του Διοικητή της 6ης Υ.Πε, που με μια καθυστέρηση ενός και πλέον έτους αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα του έργου, με κινήσεις που σαφώς δεν σηματοδοτούν επί της ουσίας τίποτε, τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης».

Αναγκαζόμαστε λοιπόν, συνεχίζει η ανακοίνωση,

Απέναντι σε όλα αυτά να δώσουμε συνέχεια στην διεκδίκηση μας, με την ανάρτηση στην είσοδο του Νοσοκομείου μας, του νέου μας σχετικού  πανό.

Πέραν αυτού ήδη έχουμε πάρει και σχετική απόφαση για να συγκαλέσουμε άμεσα και σχετική Σύσκεψη φορέων,

Έτσι ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, για να στεγαστούν:

-Οι 150 και πλέον αναγκαίες και απαραίτητες για το νοσοκομείο και την περιοχή μας ΑΣΤΕΓΕΣ ΚΛΙΝΕΣ, τις οποίες εάν τις είχαμε αυτήν την περίοδο της πανδημίας, σαφώς η κατάσταση στο νοσοκομείο θα ήταν καλύτερη, απέναντι στο χάλι που βιώνουμε.

-Η μη ανεπτυγμένη μέχρι σήμερα, προβλεπόμενη στον οργανισμό μας, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ και όχι μόνον.

-Η επιπλέον ανάπτυξη των αναγκαίων κλινών ΜΕΘ, ο μονόδρομος αξιοποίησης του εξοπλισμού που αποκτήσαμε λόγω covid, για να μην χαριστεί και αυτός πουθενά αλλού, όπως έγινε πρόσφατα με τον αξονικό τομογράφο.

-Το φαρμακείο που ακόμη λειτουργεί στα προκάτ, η αποθήκη που στεγάζεται στους διαδρόμους όπως φαίνεται και από τις φωτό, όπου οι συνάδελφοί μας εργάζονται κάτω από τις πιο άσχημες συνθήκες.

-Σε ανθρώπινους χώρους το ογκολογικό και Αιματολογικό,  οι κλινικές που λειτουργούν στους διαδρόμους, με το γνωστό κέντρο διερχομένων προς τα εργαστήρια, της νεφρολογικής που σαφώς βάσει των κειμένων διατάξεων δεν πληροί τις προϋποθέσεις η θέση όπου έχει στεγαστεί κλπ άλλες ανάγκες τμημάτων και υπηρεσιών, των  κλινικών και του δυναμικού μας.

*Όπως κατά το παρελθόν δώσαμε πετυχημένους αγώνες για την ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, την επαναλειτουργία του 7ορόφου, την σύσταση νέου Οργανισμού και την λειτουργία ΜΕΘ–ΑΞΟΝΙΚΟΥ-ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ και αρκετών άλλων, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επίτευξη του νέου μας στόχου, που είναι η άκρως Αναγκαία και Απαραίτητη κτιριακή επέκταση του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», τονίζει τέλος το σωματείο εργαζομένων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις